вторник, 4 май 2021 г.

ПИЛЕШКИ ВОДЕНИЧКИ С ОРИЗ И БУЛГУР


ПРОДУКТИ:
пилешки воденички 500 г
ориз 1/2 ч.ч.
булгур 1/2 ч.ч.
пресен лук 1 връзка
джоджен 1 /2 връзка
мащерка 1 китка
сол 1 ч.л.
черен пипер 1/2 ч.л.
олио 
бульон от сварените воденички 1 л

ПРИГОТВЯНЕ:

Воденичките се измиват и сваряват за 30-40 минути в тенджера под налягане.
Лукът се нарязва и задушава в гореща мазнина.
Прибавя се измития ориз и булгур, и се пържи докато стане стъклен.
Добавят се сварените воденички.
Овкусява  се със сол, черен пипер.
Слага се стрита мащерка, нарязан джоджен, прецедения
бульон от сварените воденички и ястието се пече
във фурната за 30 минути, на 200 градуса.
Изважда се и се поднася топло.
ДОБЪР АПЕТИТ!





Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право


Няма коментари:

Публикуване на коментар