ПРОДУКТИ:
пилешки воденички 500 г
ориз 1/2 ч.ч.
булгур 1/2 ч.ч.
пресен лук 1 връзка
джоджен 1 /2 връзка
мащерка 1 китка
сол 1 ч.л.
черен пипер 1/2 ч.л.
олио
бульон от сварените воденички 1 л
ПРИГОТВЯНЕ:
Воденичките се измиват и сваряват за 30-40 минути в тенджера под налягане.
Лукът се нарязва и задушава в гореща мазнина.
Прибавя се измития ориз и булгур, и се пържи докато стане стъклен.
Добавят се сварените воденички.
Овкусява се със сол, черен пипер.
Слага се стрита мащерка, нарязан джоджен, прецедения
бульон от сварените воденички и ястието се пече
във фурната за 30 минути, на 200 градуса.
Изважда се и се поднася топло.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар