Самардалата е растение, което изсушено и стрито се превръща в подправката,
която придава запомнящ се аромат на Гергьовденската трапеза.
Точно в периода преди 6 май растението е свежо и зелено и готово от
него да се направи подправката, която прави пролетните ястия
по-вкусни.
ПРОДУКТИ:
самардала 2 връзки
ситна сол 1 и 1/2 каф.ч. сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Стеблата на самардалата се измиват подсушават с домакинска хартия.
Нарязват се с ножица и се смилат през машинка или блендер.
Смесват се със сол и отново се смилат.
Получената смес се разстила в тава, върху хартия за печене и
се оставя да съхне на сухо и проветриво място, за да не избледнее и да не се праши.
Разбърква се по няколко пъти, в продължение на седмица.
Щом се изсуши след няколко дни се смила отново,
да стане на прах и се минава през сито.
Прибира се в стъклен буркан и се съхранява.
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар