ПРОДУКТИ:
кори за баница 400 г
сирене 300 грама
яйца 5 бр.
лимонада 200 мл
масло разтопено 1 пак. от 125 г
за заливка:
яйце 1 бр.
лимонада 2 суп.л.
настъргано замразено масло 1 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Пригответе плънката, като смесите 5 разбити яйца, натрошено сирене,
3/4 от разтопеното масло и чаша лимонада.
Сложете хартия за печене в тавата.
Намажете с разтопено масло и сложете 2 кори, като ги съберете,
като хармоника. Полейте с част от маслото, с лъжичка.
Сложете от плънката с черпак, отново 2 кори, намазнете и сипете плънка.
Така до изчерпване на корите и плънката.
Нарежете барицата с остър нож, на квадратни парчета.
Разбийте последното яйце с 2 супени лъжици лимонада.
Отгоре настържете малко замразено масло.
Сложете баницата да се пече в загрята фурна, на 200
градуса, за 30 минути.
Ако видите, че прегаря, намалете степента на 180 градуса.
Щом се изпече, извадете и покрийте с кърпа.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар