понеделник, 10 май 2021 г.

БАНИЦА С ЛИМОНАДА


ПРОДУКТИ:

кори за баница 400 г
сирене 300 грама
яйца 5 бр. 
лимонада 200 мл 
масло разтопено 1 пак. от 125 г

за заливка:

яйце 1 бр.
лимонада 2 суп.л.
настъргано замразено масло 1 суп.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Пригответе плънката, като смесите 5 разбити яйца, натрошено сирене,
3/4 от разтопеното масло и чаша лимонада.
Сложете хартия за печене в тавата.
Намажете с разтопено масло и сложете 2 кори, като ги съберете,
като хармоника. Полейте с част от маслото, с лъжичка.
Сложете от плънката с черпак, отново 2 кори, намазнете и сипете плънка.
Така до изчерпване на корите и плънката.
Нарежете барицата с остър нож, на квадратни парчета.
Разбийте последното яйце с 2 супени лъжици лимонада.
Отгоре настържете малко замразено масло.
Сложете баницата да се пече в загрята фурна, на 200 
градуса, за 30 минути.
Ако видите, че прегаря, намалете степента на 180 градуса.
Щом се изпече, извадете и покрийте с кърпа.
ДОБЪР АПЕТИТ!








Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар