Това е любимата ни рецепта за кексчета с мека и влажна текстура,
които се надуват перфектно и са много лесни за приготвяне.
Изчезват за броени минути.
за 12 броя
- яйца 2 бр. на стайна температура
- захар 1 ч.ч.
- заквасена сметана 1 ч.ч.
- олио 1/2 ч.ч.
- ванилова захар 1 пак.
- сол 1/4 ч.л.
- брашно 2 ч.ч.
- бакпулвер 1 пак.
- шоколад фин млечен 90 г
ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват с миксер.
Добавя се захарта и се продължава разбиването на висока скорост, за 5 минути.
Прибавя се сметана, олио и сол и се бърка докато се смесят продуктите.
Брашното се пресява и се прибавя към сместа, заедно с бакпулвер и ванилова захар, разбърква се с шпатула, до хомогенна смес.
Във формите за кексчета се поставят хартиени или силиконови подложки и сместа се разпределя по равно в тях.
Шоколадът се начупва на парченца и се слага по средата на всяко кексче, като леко се натиска с лъжичка, да потъне в него.
Кексчетата се пекат в загрята фурна, на 200 градуса, за 20 минути, докато върховете им станат златисти.
Може да се поръсят с пудра захар или поднесат с любима глазура.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар