Напоследък откривам, че доста често заменям ориза с булгур.
Доволна съм от резултата.
ПРОДУКТИ:
кайма от свинско месо 500 г
булгур 1 непълна ч.ч.
лук 1 глава
морков 1 бр.настърган
сушени чери домати 2 суп.л./домашни в зехтин/
домати 2 бр.
олио
кервиз 1 китка
магданоз 1 суп.л. нарязан на ситно
сол на вкус
черен пипер 1/2 ч.л.
червен пипер 1 ч.л.
кимион 1/2 ч.л.
чубрица 1 ч.л.
гореща вода 1 ч.ч.
и още:
за сосът:
кисело мляко 4,5 % 400 г
чесън 2 скилидки пресовани
ПРИГОТВЯНЕ:
Чушките се измиват и почистват от семена.
Посоляват се отвътре и надупчват с игла или дървено шишче.
Нарязаният лук и настърганият морков се задушават в мазнината.
Добавят се нарязаните сушени домати, каймата
и се разбърква, докато каймата стане на трохи.
Слагат се подправките : сол, черен пипер, червен пипер, чубрица,
кимион, измития булгур и чаша гореща вода.
Котлонът се намалява и сместа се оставя, докато булгурът поеме цялата течност.
Прибавят се нарязаните магданоз и кервиз и се разбърква.
С тази плънка се напълват чушките и се подреждат в тава, като
се заливат с нарязани домати.
Посолява се и се добавя вода, която да достигне до половината от чушките.
Ястието се пече на 200 градуса, за около 30-40 минути.
Поднасят се с млечно-чеснов сос, а може и със сос бешаемл,
въпрос на ваше предпочитание.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар