петък, 9 април 2021 г.

РУЛА ОТ СКУМРИЯ

Рулата от скумрия се вписват идеално в празничното меню на един дом.
При това се приготвят бързо и с достъпни продукти за всеки.



ПРОДУКТИ:
скумрия 2 бр.
кашкавал 80-100 г
лук 2 глави
морков 1 бр.
чесън 1 скилидка пресована
магданоз 1/4 връзка
сол
черен пипер
лимон
зехтин 3 суп.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Приготвянето на руло от скумрия започва с рязане на рибата:
скумрията е изкормена, перките изрязани, главата
 и опашката премахнати.
Срязва се на две по дължина и се обезкостява
 внимателно, с остър нож.
Всяка костица се отстранява.
Рибата се измива и подсушава с домакинска хартия.
Готовите филета се поръсват със сол и черен пипер,
а отгоре се изцежда сок от лимон.
Оставят се настрана и се приготвя плънката.
Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва, чесънът се пресова.
Задушават се в тиган с мазнина до леко омекване, след
което се махат от котлона.
Овкусяват се със сол и черен пипер, прибавя се ситно
нарязан магданоз.
Кашкавалът се настъргва и се поръсва върху цялото филе, 
като от широката част до половината на
филето се покрива с приготвената плънка.
Рибата се навива откъм широката част и се
закрепя с клечка за зъби.
Готовите рула се слагат в тава, покрита с хартия за
печене или алуминиево фолио, като отгоре се намазват
с останалата мазнина и се пекат в
предварително загрята фурна, на 200 градуса,
за 30 минути.
След като се изпекат се изваждат, 
премахват се клечките за зъби и се поднасят топли.












Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право




Няма коментари:

Публикуване на коментар