Рулата от скумрия се вписват идеално в празничното меню на един дом.
При това се приготвят бързо и с достъпни продукти за всеки.
ПРОДУКТИ:
скумрия 2 бр.
кашкавал 80-100 г
лук 2 глави
морков 1 бр.
чесън 1 скилидка пресована
магданоз 1/4 връзка
сол
черен пипер
лимон
зехтин 3 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвянето на руло от скумрия започва с рязане на рибата:
скумрията е изкормена, перките изрязани, главата
и опашката премахнати.
Срязва се на две по дължина и се обезкостява
внимателно, с остър нож.
Всяка костица се отстранява.
Рибата се измива и подсушава с домакинска хартия.
Готовите филета се поръсват със сол и черен пипер,
а отгоре се изцежда сок от лимон.
Оставят се настрана и се приготвя плънката.
Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва, чесънът се пресова.
Задушават се в тиган с мазнина до леко омекване, след
което се махат от котлона.
Овкусяват се със сол и черен пипер, прибавя се ситно
нарязан магданоз.
Кашкавалът се настъргва и се поръсва върху цялото филе,
като от широката част до половината на
филето се покрива с приготвената плънка.
Рибата се навива откъм широката част и се
закрепя с клечка за зъби.
Готовите рула се слагат в тава, покрита с хартия за
печене или алуминиево фолио, като отгоре се намазват
с останалата мазнина и се пекат в
предварително загрята фурна, на 200 градуса,
за 30 минути.
След като се изпекат се изваждат,
премахват се клечките за зъби и се поднасят топли.
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар