Опитах да сготвя кавърмата с два вида месо по поръчка на
близките ми. Получи се вкусно и свърши набързо.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
свинско контра филе 400 г
пилешко филе 300 г
стар лук 4 големи глави
гъби печурки 300 г
доматено пюре 1 суп.л.
свинска мас или олио 3 суп.л.
морков 1 бр.
магданоз за поръсване
сол
черен пипер
червен пипер
червено вино 1 ч.ч.
брашно 1 суп.л. за сгъстяване /ако е необходимо/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се нарязва на малки хапки и се задушава в мазнината.
След 15 минути се прибавя нарязания на полумесеци лук, морков на кубчета
и се продължава да се задушава под капак.
Когато лукът и морковът омекнат се прибавя размитото във
вода /2 каф.ч./доматено пюре, червен пипер, сол,
черен пипер, вино и нарязани печурки.
Ястието се готви на тих огън, под похлюпак и
ако е необходимо се долива малко топла вода.
Сгъстява се с размитото в малко вода брашно
/при необходимост/ и се отстранява от котлона.
Кавармата се поднася топла, поръсена
със ситно нарязан магданоз.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар