четвъртък, 8 април 2021 г.

КАВЪРМА С ПИЛЕШКО И СВИНСКО МЕСО

Опитах да сготвя кавърмата с два вида месо по поръчка на
близките ми. Получи се вкусно и свърши набързо.



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
свинско контра филе 400 г
пилешко филе 300 г
стар лук 4 големи глави
гъби печурки 300 г
доматено пюре 1 суп.л.
свинска мас или олио 3 суп.л.
морков 1 бр.
магданоз за поръсване
сол
черен пипер
червен пипер
червено вино 1 ч.ч.
брашно 1 суп.л. за сгъстяване /ако е необходимо/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Месото се нарязва на малки хапки и се задушава в мазнината.
След 15 минути се прибавя нарязания на полумесеци лук, морков на кубчета
и се продължава да се задушава под капак.
Когато лукът и морковът омекнат се прибавя размитото във 
вода /2 каф.ч./доматено пюре, червен пипер, сол, 
черен пипер, вино и нарязани печурки.
Ястието се готви на тих огън, под похлюпак и
 ако е необходимо се долива малко топла вода.
Сгъстява се  с размитото в малко вода брашно
/при необходимост/ и се  отстранява от котлона.
Кавармата се поднася топла, поръсена
със ситно нарязан магданоз.

ДОБЪР АПЕТИТ!





 Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право

Няма коментари:

Публикуване на коментар