По рецепта от стара тетрадка от Тетевенския край ,
сготвена по мой вкус.
ПРОДУКТИ:
връхчета от коприва 2 шепи
зелен лук 3,4 стръка
100 г масло
брашно 2 суп.л.
сирене 150 г
водата от сварената коприва 2 ч.ч.
орехови ядки 80 г
яйца 4-5 бр.
сол 1 каф.л.
черен пипер 1 каф.л.
червен пипер 1 ч.л
сух джоджен 1 каф.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Копривата се почиства и измива в няколко води.
Накълцва се и се пуска във вряща подсолена вода
да ври 5-6 минути, след което се стрива с джуруляк
или дървена лъжица, докато се получи гладка каша.
Тъй като не разполагах с този уред, пасирах копривата.
В мазнината се задушава нарязания зелен лук, прибавя се
брашното, копривата, водата от нея и се вари до сгъстяване,
като непрекъснато се разбърква.
Накрая се овкусява със сол, черен пипер и джоджен.
Някой слагат вместо джоджен сух девесил.
Яйцата се разбиват с вилица и се добавят с
непрекъснато бъркане в копривената каша.
Копривата се поднася с натрошено сирене, орехови ядки,
варено яйце, полята с запържено с червен пипер масло.
ДОБЪР АПЕТИТ!
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар