неделя, 25 април 2021 г.

АГНЕШКА ДРОБ ЧОРБА



ПРОДУКТИ:
агнешки черен дроб 300 г
агнешки бял дроб 150 г
пресен лук 1/2 връзка
доматено пюре 1 суп.л.
ориз 1 каф.ч.
джоджен 1/3 връзка
сол на вкус
черен пипер 1 ч.л.
червен пипер 1 ч.л.
олио 40 мл
и още:
за застройката:
жълтък 1 бр.
кисело мляко 200 г
брашно 1 суп.л. не пълна

ПРИГОТВЯНЕ:

Почистените и измити агнешки дреболии се 
сваряват и нарязват на кубчета.
В тенджера със сгорещено олио се задушава ситно 
нарязания лук до златисто оцветяване.
Към него се прибавят сварените и отцедени 
дреболии, разбъркват си и се задушават за 5 минути.
Прибавя се червен пипер, сол, черен пипер,
 част от бульона /прецеден/, в който са варени агнешките дреболии,
размитото доматено пюре
и чорбата се доварява още 10 минути.
Прибавя се измития ориз и щом омекне чорбата се застройва
с варена застройка от кисело мляко, жълтък и брашно, като
се разбиват и се налива по малко от бульона на супата,
да се изравнят температурите на двете течности.
След това се прехвърля в тенджерата при непрекъснато бъркане.
Агнешката дроб чорба се поднася се топла, 
с черен пипер, люто и джоджен.





ДОБЪР АПЕТИТ !



Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право

 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар