ПРОДУКТИ:
агнешки черен дроб 300 г
агнешки бял дроб 150 г
пресен лук 1/2 връзка
доматено пюре 1 суп.л.
ориз 1 каф.ч.
джоджен 1/3 връзка
сол на вкус
черен пипер 1 ч.л.
червен пипер 1 ч.л.
олио 40 мл
и още:
за застройката:
жълтък 1 бр.
кисело мляко 200 г
брашно 1 суп.л. не пълна
ПРИГОТВЯНЕ:
Почистените и измити агнешки дреболии се
сваряват и нарязват на кубчета.
В тенджера със сгорещено олио се задушава ситно
нарязания лук до златисто оцветяване.
Към него се прибавят сварените и отцедени
дреболии, разбъркват си и се задушават за 5 минути.
Прибавя се червен пипер, сол, черен пипер,
част от бульона /прецеден/, в който са варени агнешките дреболии,
размитото доматено пюре
и чорбата се доварява още 10 минути.
Прибавя се измития ориз и щом омекне чорбата се застройва
с варена застройка от кисело мляко, жълтък и брашно, като
се разбиват и се налива по малко от бульона на супата,
да се изравнят температурите на двете течности.
След това се прехвърля в тенджерата при непрекъснато бъркане.
Агнешката дроб чорба се поднася се топла,
с черен пипер, люто и джоджен.
ДОБЪР АПЕТИТ !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяне рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар