понеделник, 26 април 2021 г.

ПИЛЕШКО РОЛЕ НА ПАРА СЪС СПЕЦИАЛЕН СОС

Тази рецепта ми попадна случайно, гледайки руско видео.
Хареса ми, реших да
експериментирам и да я приготвя по мой вкус.
Ето рецептата:



ПРОДУКТИ:

пилешки бутчета 4 бр  или пилешко филе с кожа 1 бр.

за маринатата:

джинджифил нарязан 1 суп.л.
чесън 2 скилидки нарязани на ситно
червен лук 1/ 3 глава нарязан на шайби
соев сос 1 суп.л.
балсамов оцет 1 суп.л.
сос Терияки 1 суп.л.
сол 1 каф.л.
черен пипер 1/2 ч.л.
сусамово семе 1 суп.л.

за соса:

червена пиперка консерва голяма 1 бр.
чесън 2,3 скилидки нарязани
черен пипер на вкус
сусамово семе 1 суп.л.
горещо олио 50 мл
балсамов оцет 1 суп.л.
соев сос 2 суп.л.
сос барбекю или подебен 2 суп.л.
сол 1/2 ч.л.
захар 1 ч.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешките бутчета се обезкостяват и начукват от двете страни, равномерно.
Аз ги заместих с пилешко филе, като ползвах допълнително
пилешка кожа.
Прави се марината, като в купа се поставя пилешкото месо с кожата,
джинджифил, чесън, червен лук, сусам, соев сос, Терияки сос,
балсамов оцет, сол и черен пипер.
Разбърква се и се оставя да се маринова в хладилник, за час.
През това време се приготвя специалния сос.
Пиперката се нарязва на ивици /на мен ми се намираше консерва от
 маринован пипер, печен и обелен с чесън /, оставя се в дълбока чиния.
Прибавя се нарязан на ситно чесън, сусам, соев сос, балсамов
оцет, сос барбекю, сол, захар, черен пипер и сгорещеното олио.
Разбърква се добре.
 След като се маринова месото се изважда от хладилника.
Поставя се върху алуминиево фолио, заедно с кожата отдолу и
се навива на руло, заедно с фолиото, като бонбон.
Слага се върху решетка на пара, в съд с вода и се похлюпва.
Оставя се да се готви на пара, за 25 минути.
След това се охлажда, за да се стегне / в хладилник/ и се
нарязва на колелца.
Поднася се студено, полято със специалния сос, който приготвихме.
Различен вкус!













Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право










 

Няма коментари:

Публикуване на коментар