неделя, 25 април 2021 г.

ПЕСТО ОТ ЛЕВУРДА

Наричат го "растението чудо" и е известно като "див чесън или мечи лук".
Ползва се като храна през пролетта, но и лекува много болести.
Листата на левурдата се употребяват свежи в салати, супи, плънки
 за тестени изделия, в направата на различни сосове и други.



ПРОДУКТИ:

левурда 1 връзка
зехтин 150 мл
орехови ядки 100 г
кашкавал 80 г
сол 1 ч.л.

    ПРИГОТВЯНЕ:

Левурдата се измива и отцежда от водата. Подсушава се с
домакинска хартия.
Дръжките се отрязват с нож.
Листата се нарязват и се поставят в купата на блендера.
Добавят се смлени орехови ядки, настъргани кашкавал, сол.
След това на порции се добавя зехтин и се смила до получаване
на хомогенна смес.
Готовото песто се прибира в хладилника и се съхранява
 в затворен стъклен буркан, като отгоре се сипва още малко зехтин.
Споделям с вас моята закуска - черна франзела с 
моцарела, песто и чери доматчета.

ВКУСНО!





Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяне рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар