понеделник, 5 април 2021 г.

БЪБРЕЦИ И ДРОБ С МАСЛО И ЛУК


ПРОДУКТИ:
свински бъбреци 3 бр.
черен дроб 500 г
лук 1 глава
червена пиперка 1 бр.
чесън 2 скилидки нарязани
сол
черен пипер
червен пипер
кимион
масло 60 г
олио 1 суп.л.

За маринатата:

вода 1 л.
лук 1/2 глава
чесън 2 скилиди
черен пипер зърна 10 бр.
семена от кориандър 10-15 бр.
целина
дафинов лист
сок от /2 лимон
бяло вино 100 мл

за изкисването на бъбреците:
оцет 1/2 каф.ч.
вода 500 мл
хлебна сода щипка

ПРИГОТВЯНЕ:


За приготвянето на бъбреци е много важно да се сготвят без 
специфичната миризма, която се носи от тях по естествени причини.

Бъбреците се нарязват на две половини, като
се изчиства всичката бяла част, която е по тях.

Изкисват се във вода, оцет с малко хлебна
сода и престояват няколко часа, след което се измиват.

Бъбреците се слагат във вряща вода и се варят 1-2 минути, 
след което се изплакват обилно с вода.
Процедурата се повтаря.

След това се слага вода на котлона, около 1 литър, 
няколко резена лук, скилидки чесън,
семена от кориандър, черен пипер на зърна, целина,
дафинов лист и измитите бъбреци.
Оставят се да заврат и се готвят 5 минути.

Бъбреците се изваждат с решетъчна лъжица и се
подсушават с домакинска хартия, за да не пръскат
при пърженето.

В тиган се загрява смес от олио и масло и се
добавят бъбреците, разбъркват се и се готвят за 2,3 минути,
след което се изваждат в чиния.

Добавя се нарязания лук и чесън.
Разбърква се.

Прибавя се лимонов сок, вино и ястието се вари
на тих огън, докато сосът се сгъсти.

Бъбреците се връщат в тигана, овкусяват се със
сол, черен пипер, кимион, чубрица, червен пипер,
прибавя се нарязаната червена пиперка
и се готвят още няколко минути.

ДОБЪР АПЕТИТ!









Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар