неделя, 4 април 2021 г.

МАРИНОВАНИ КЮФТЕТА ОТ СТАРИЯ ТЕФТЕР


ПРОДУКТИ:
кайма 500 г
филия бял хляб без кората
брашно 1 суп.л.
лук 2 глави
яйце 1 бр.
магданоз 1/3 връзка
морков  1 бр. настърган
глава целина 1/4
чесън 3,4 скилидки
доматено пюре 1 суп.л.
черен пипер на зърна 10 бр.
черен пипер млян 1/2 ч.л.
червен пипер 1/2 ч.л.
вино 3 суп.л.
бучка масло
дафинов лист 1 бр.
сол

ПРИГОТВЯНЕ:
Сложете в купа мляното месо, накиснатия и изцеден хляб 
/в прясно мляко или вода/ , настъргания лук /1 глава/, 
разбитото яйце, 1 суп.л. нарязан на ситно
магданоз, млян черен пипер и сол на вкус.
Омесете каймата и оформете кюфтетата.
По рецептата кюфетата се пържат в гореща мазнина, аз
ги изпеках във фурната.
Те трябва да са полуизпчени, защото после допълнително
се готвят в доматения сос.
В тиган загрейте мазнина и задушете втората глава лук, 
нарязан на ситно, настъргания морков и целина.
Прибавете брашното, предварително запечено на сух тиган,
скилидките чесън/пресовани/и разреденото доматено
пюре с 1 каф.ч. топла вода. 
Налейте още малко гореща вода, сложете зърната 
черен пипер, червения пипер, дафинов лист,
посолете и варете на умерен котлон.
След 10 минути сложете кюфтетата и маслото,
сипете виното и варете още 10 минути.
Поднесете ястието с нарязан магданоз или сушена
мащерка.
ДОБЪР АПЕТИТ!





Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар