ПРОДУКТИ:
кайма 500 г
филия бял хляб без кората
брашно 1 суп.л.
лук 2 глави
яйце 1 бр.
магданоз 1/3 връзка
морков 1 бр. настърган
глава целина 1/4
чесън 3,4 скилидки
доматено пюре 1 суп.л.
черен пипер на зърна 10 бр.
черен пипер млян 1/2 ч.л.
червен пипер 1/2 ч.л.
вино 3 суп.л.
бучка масло
дафинов лист 1 бр.
сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Сложете в купа мляното месо, накиснатия и изцеден хляб
/в прясно мляко или вода/ , настъргания лук /1 глава/,
разбитото яйце, 1 суп.л. нарязан на ситно
магданоз, млян черен пипер и сол на вкус.
Омесете каймата и оформете кюфтетата.
По рецептата кюфетата се пържат в гореща мазнина, аз
ги изпеках във фурната.
Те трябва да са полуизпчени, защото после допълнително
се готвят в доматения сос.
В тиган загрейте мазнина и задушете втората глава лук,
нарязан на ситно, настъргания морков и целина.
Прибавете брашното, предварително запечено на сух тиган,
скилидките чесън/пресовани/и разреденото доматено
пюре с 1 каф.ч. топла вода.
Налейте още малко гореща вода, сложете зърната
черен пипер, червения пипер, дафинов лист,
посолете и варете на умерен котлон.
След 10 минути сложете кюфтетата и маслото,
сипете виното и варете още 10 минути.
Поднесете ястието с нарязан магданоз или сушена
мащерка.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар