Представям ви една позабравена рецепта от стария тефтер,
която навремето често ползвахме, особено ако ни
"нападнат" неочаквани гости.
ПРОДУКТИ :
свинско мляно месо 500 г
яйца 2 бр. - l размер
вода 120 мл
брашно 1 непълна ч.ч.
лук 1 голяма глава
сода за хляб щипка
сол 1/2 ч.л.
черен пипер 1 каф.л.
червен пипер 1 каф.л.
кимион 1 каф.л.
чубрица 1 ч.л.
магданоз 1/3 връзка
олио за пържене
ПРИГОТВЯНЕ:
Каймата се слага в голяма купа, като към нея
се прибавя настъргания лук и се разбърква.
Прибавя се вода, разбърква се, след това
брашно, разбъркано с хлебната сода.
Слага се сол, черен пипер, червен пипер, чубрица,
кимион и нарязан магданоз.
Разбърква се отново и се добавят разбитите яйца.
Получава се гъста смес, която се прибира в хладилника
за час, за да се смесят вкусовете.
В гореща мазнина, в тиган, с лъжица се загребва от
сместа и се слага в тигана.
Отгоре се притискат с лъжица, за да се оформят
добре шницелите, като дебелината им
трябва да е до 1 см.
Шницелите се пържат на умерена степен на
котлона, за да се изпекат равномерно от двете страни
и да не останат сурови отвътре.
Поднасят се със салата по избор.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар