неделя, 4 април 2021 г.

ШНИЦЕЛИ ОТ СТАРИЯ ТЕФТЕР

Представям ви една позабравена рецепта от стария тефтер,
която навремето често ползвахме, особено ако ни
"нападнат" неочаквани гости.


ПРОДУКТИ :
свинско мляно месо 500 г
яйца 2 бр. - l размер
вода 120 мл
брашно 1 непълна ч.ч.
лук 1 голяма глава
сода за хляб щипка
сол 1/2 ч.л.
черен пипер 1 каф.л.
червен пипер 1 каф.л.
кимион 1 каф.л.
чубрица 1 ч.л.
магданоз 1/3 връзка
олио за пържене

ПРИГОТВЯНЕ:
Каймата се слага в голяма купа, като към нея
се прибавя настъргания лук и се разбърква.
Прибавя се вода, разбърква се, след това
брашно, разбъркано с хлебната сода.
Слага се сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, 
кимион и нарязан магданоз.
Разбърква се отново и се добавят разбитите яйца.
Получава се гъста смес, която се прибира в хладилника
за час, за да се смесят вкусовете.
В гореща мазнина, в тиган, с лъжица се загребва от 
сместа и се слага в тигана.
Отгоре се притискат с лъжица, за да се оформят
добре шницелите, като дебелината им 
трябва да е до 1 см.
Шницелите се пържат на умерена степен на
котлона, за да се изпекат равномерно от двете страни
и да не останат сурови отвътре.
Поднасят се със салата по избор.
ДОБЪР АПЕТИТ!









Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право






 

Няма коментари:

Публикуване на коментар