Представям ви уникален начин за приготвяне на яйца, при
това стават много бързо и са доста ефектни.
ПРОДУКТИ:
яйца 4 бр.
вода към 400 мл
бекон 4 плочки
маслини 4 бр
домат 1 бр.
краставица 1/2 бр.
магданоз стръкче
и още:
клечки за зъби 4 бр.
силиконови подложки за мъфини 4 бр.
ПРИГОТВЯНЕ:
В тиган се слага вода, около 400 мл и се оставя да заври,
на умерен котлон, при мен на 2-ра степен.
Всяко яйце се чуква в отделна купичка /чашка/, след което се сипва в
силиконова форма и се поставя във врящата вода.
От там идва името "Плаващи яйца".
За 10 минути яйцата се забулват, като преди края се слага капак.
/Ако ги обичате рохки, намалете времето на готвене./
Оставят се да изстинат и се освобождават от
силиконовите форми.
Сервират се върху кръгчета домат, със забодена маслинка,
парченце бекон, поръсени с магданоз.
ДОБЪР АПЕТИТ !
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар