петък, 2 април 2021 г.

"ПЛАВАЩИ ЯЙЦА"

Представям ви уникален начин за приготвяне на яйца, при
това стават много бързо и са доста ефектни.



ПРОДУКТИ:

яйца 4 бр.
вода към 400 мл
бекон 4 плочки
маслини 4 бр
домат 1 бр.
краставица 1/2 бр.
магданоз стръкче
и още:
клечки за зъби 4 бр.
силиконови подложки за мъфини 4 бр.

ПРИГОТВЯНЕ:

В тиган се слага вода, около 400 мл и се оставя да заври,
 на умерен котлон, при мен на 2-ра степен.
Всяко яйце се чуква в отделна купичка /чашка/, след което се сипва в
силиконова форма и се поставя във врящата вода.
От там идва името "Плаващи яйца".
За 10 минути яйцата се забулват, като преди края се слага капак.
/Ако ги обичате рохки, намалете времето на готвене./
Оставят се да изстинат и се освобождават от
силиконовите форми.
Сервират се върху кръгчета домат, със забодена маслинка, 
парченце бекон, поръсени с магданоз.

ДОБЪР АПЕТИТ !













ДОБЪР АПЕТИТ!

Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право





Няма коментари:

Публикуване на коментар