вторник, 30 март 2021 г.

ПЕЧЕНО СВИНСКО МЕСО В ПЛИК


ПРОДУКТИ:

за първия плик:

свинско контра филе 1000-1200 кг
сол
черен пипер
червен пипер
кимион
салвия сушена
сух чесън
сос от нар 1 суп.л.
олио за намазване 2 суп.л.
горчица 1 суп.л.
бяло вино 1 ч.ч.
царевично нишесте 1 ч.л.
сушени манатарки 1 суп.л.

за втория плик:

картофи 1 кг
моркови 3,4 бр.
зеленчукова подправка 1 с.л./аз ползвах домашна/
пресен розмарин клонка
масло 1/4 пак.от 125 г
вода 1/2 ч.ч.
сол
черен пипер

ПРИГОТВЯНЕ:

Месото се подсушава с домакинска хартия.
Поръсва се със сол, черен пипер, червен пипер,сух чесън, кимион и се
 оставя да се овкуси поне за час.
След това се намазва се с горчица, сос от нар, 
поръсва се с натрошена салвия и
се поставя в плик за печене, заедно с вино, олио, сушени манатарки.
 Слага в тава да се пече, около час и половина,
на 200 градуса. Когато се пече цяло парче месо,
 то става много и сочно.
Картофите и морковите се измиват, обелват и
нарязват на едро. Трябва да са подсушени.
Поставят се в плик, заедно със сол, черен пипер, розмарин, 
разтопено масло, зеленчукова подправка, вода.
Вместо вода може да се ползва зеленчуков бульон.
Пликът се затваря и се слага да се пече 
за 30-40 минути, на 200 градуса.
Пликовете за печене се слагат едновременно в обща тава, 
в която се налива 1 ч.ч. с вода.
Малко преди готовност пликовете се разрязват и
месото и картофките се запичат до приятен загар,
 а сосът от плика се сгъстява на котлона 
с нишесте до плътен сос.
ДОБЪР АПЕТИТ!












Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.


















 

Няма коментари:

Публикуване на коментар