Тези мъфини преливат от свежия аромат на боровинки,
имат мека и влажна текстура,
перфектно се надуват.
Неустоими и изчезват много бързо.
Рецептата за мъфините е за пресни, сини боровинки.
Аз разполагах със замразени, черни боровинки,
които бях закупила при една почивка във Велинград.
За тази цел размразих боровинките в хладилник,
подсуших с домакинска хартия внимателно, да не се
разкашнат, тъй като са много нежни
и овалях леко в брашно.
ПРОДУКТИ :
за 12 броя
боровинки 1 и 1/2 ч.ч.
яйца 2 бр.
захар 1 ч.ч.
заквасена сметана 1 ч.ч.
олио 1/2 ч.ч.
ванилова захар 1 пак.
бакпулвер 10 г
1/4 ч.л. сол
брашно 2 ч.ч.
лимонова кора, настъргана 1 каф.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте фурна на 200 градуса.
Сложете хартиени или силиконови подложки във
формата за мъфини.
В голяма купа разбийте яйцата и захарта с мискер, на
висока скорост, за 5 минути.
Добавете заквасена сметана, олио, сол и разбъркайте
до смесване на продуктите.
Прибавете брашно/пресято/, бакпулвер и
разбъркайте с шпатула.
Натържете лимонова кора.
Прибавете боровинките, които предварително
сте подсушили с домакинска хартия и сте
оваляли в малко брашно.
Напълнете формите.
Печете на 200 градуса, за 20-25 минути, докато
върховете на кексчетата станат златисти.
Можете да пробвате с клечка, която трабва да
излезе чиста след пробождането.
Охладете мъфините на стайна температура.
Да ви е сладко !
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар