неделя, 21 март 2021 г.

МЪФИНИ С БОРОВИНКИ

Тези мъфини преливат от свежия аромат на боровинки,
имат мека и влажна текстура,
перфектно се надуват.
Неустоими и изчезват много бързо.



Рецептата за мъфините е за пресни, сини боровинки.
Аз разполагах със замразени, черни боровинки,
които бях закупила при една почивка във Велинград.
За тази цел размразих боровинките в хладилник,
подсуших с домакинска хартия внимателно, да не се
разкашнат, тъй като са много нежни
 и овалях леко в брашно.

ПРОДУКТИ :
за 12 броя
боровинки 1 и  1/2 ч.ч.
яйца 2 бр.
захар 1 ч.ч.
заквасена сметана 1 ч.ч.
олио 1/2 ч.ч.
ванилова захар 1 пак.
бакпулвер 10 г
1/4 ч.л. сол
брашно 2 ч.ч.
лимонова кора, настъргана 1 каф.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Загрейте фурна на 200 градуса.
Сложете хартиени или силиконови подложки във
 формата за мъфини.
В голяма купа разбийте яйцата и захарта с мискер, на 
висока скорост, за 5 минути.
Добавете заквасена сметана, олио, сол и разбъркайте
до смесване на продуктите.
Прибавете брашно/пресято/, бакпулвер и
разбъркайте с шпатула.
Натържете лимонова кора.
Прибавете боровинките, които предварително
сте подсушили с домакинска хартия и сте
оваляли в малко брашно.
Напълнете формите.
Печете на 200 градуса, за 20-25 минути, докато
върховете на кексчетата станат златисти.
Можете да пробвате с клечка, която трабва да 
излезе чиста след пробождането.
Охладете мъфините на стайна температура.
Да ви е сладко !
 







Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар