ПРОДУКТИ:
кори за баница тип "одрински" 2 бр.
яйца 4 бр.
сирене 250 г
кисело мляко 4 суп.л.
хлебна сода 1/2 ч.л.
масло 1 пак. от 100 г разтопено
олио 2 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Корите се нарязват през средата с ножица за
да се получат 4 кори.
Сиренето се намачква и се смесва с 3 разбити яйца.
Содата се прибавя в киселото мляко и се разбърква, да шупне,
след което се смесват с яйцата и сиренето.
Добавя се олио.
Корите се поръсват с разтопено масло.
Плънката се нанася с лъжица по корите.
Корите се навиват и се нареждат на охлюв в тавата,
в която предварително е постлана хартия за печене.
Последното яйце се разбива с 1 лъжица вода и малко олио и
корите се намазват.
Баницата се пече в загрята фурна,
на 200 градуса, за 30 минути.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар