ПРОДУКТИ:
спанак 300 г
зелен лук 1 връзка
олио 1 суп.л.
масло 1/4 пакетче от 125 г
натрошено сирене 200 г
брашно 1 суп.л.с връх
яйца 2 бр.
прясно мляко 1 ч.ч.
кашкавал 80 г
вода 1 каф.ч.
домат 1 бр.
магданоз 1 китка
сол
черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:
Запържете нарязания на ситно лук в смес от олио и масло.
Прибавете нарязания на лентички спанак, налейте 1 каф.ч.топла вода
и задушете на тих огън.
Когато спанакът омекне, прехвърлете сместа в малка тава,
натрошете отгоре сиренето и печете за десетина
минути, в умерена фурна.
Залейте спанака със смес от препечено на сух тиган брашно,
разбитите яйца, прясното мляко, сол и черен пипер.
Върнете във фурната и запечете още 5 минути, докато
се захване лека коричка.
Извадете и настържете кашкавал, сложете и нарязан,
на кръгчета домат.
Запечете още 10 минути.
Поръсете с магданоз и черен пипер.
ДОБЪР АПЕТИТ:
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар