ПРОДУКТИ:
мини земелчета 4 бр.
яйца 2 бр.
кашкавал 80 г за настъргване
пушен бекон 50-60 г
червена пиперка 1/2 бр.нарязана на кубчета
домат 1 бр.нарязан на кубчета без вътрешността
масло 50-60 г
магданоз
сол
черен пипер
мащерка
чесън 2 скилидки пресовани
маково семе
ПРИГОТВЯНЕ:
Разтопяваме маслото, заедно с мащерка и чесън на микровълнова фурна.
Отрязваме капачетата на земелчетата и издълбаваме с остър нож.
Намазваме вътрешността им с маслото,
като ползваме сладкарска четчица.
Пълним хлебчетата с парченца домат, червена пиперка,
бекон, малко кашкавал.
В двете земелчета чукваме по 1 яйце "S" размер, а в останалите две
допълваме с кашкавал и останали парченца домат.
Слагаме напълнените хлебчета в тава, върху хартия за печене,
като ги намазваме с остатъка от сместа масло, чесън и мащерка
и поръсваме краищата им с маково семе.
Печем за 15 минути, на 180 градуса, след което
изваждаме и сервираме хлебчетата, поръсени с магданоз.
Хапват се докато са топли, отвътре са мекички и сочни,
отвън са с хрупкава коричка.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар