неделя, 28 март 2021 г.

ПЪЛНЕНИ ЗЕМЕЛЧЕТА



ПРОДУКТИ:

мини земелчета 4 бр.
яйца 2 бр.
кашкавал 80 г за настъргване
пушен бекон 50-60 г 
червена пиперка 1/2 бр.нарязана на кубчета
домат 1 бр.нарязан на кубчета без вътрешността
масло 50-60 г
магданоз
сол
черен пипер
мащерка
чесън 2 скилидки пресовани
маково семе 

ПРИГОТВЯНЕ:

Разтопяваме маслото, заедно с мащерка и чесън на микровълнова фурна.
Отрязваме капачетата на земелчетата и издълбаваме с остър нож.
Намазваме вътрешността им с маслото,
 като ползваме сладкарска четчица.
Пълним хлебчетата с парченца домат, червена пиперка,
 бекон, малко кашкавал.
В двете земелчета чукваме по 1 яйце "S" размер, а в останалите  две 
допълваме с кашкавал и останали парченца домат.
Слагаме напълнените хлебчета в тава, върху хартия за печене,
като ги намазваме с остатъка от сместа масло, чесън и мащерка
и поръсваме краищата им с маково семе.
Печем за 15 минути, на 180 градуса, след което  
изваждаме и сервираме хлебчетата, поръсени с магданоз.
Хапват се докато са топли, отвътре са мекички и сочни,
 отвън са с хрупкава коричка.

ДОБЪР АПЕТИТ!






Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

 

Снимките от този блог са обект на авторско право.




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар