Бърза и вкусна закуска за семейството !
ПРОДУКТИ:
за 1 бр.
- кори за баница /одрински от кръглите с голям диаметър/ 1 бр.
- сирене около 150 г
- кашкавал 50 г
- магданоз 1/2 връзка
- масло по-малко от 1/4 пак. /125 г/
ПРИГОТВЯНЕ:
Тиганът се намазва с разтопено масло.
Сиренето се намачква с вилица, кашкавалът се настъргва на ренде.
Слага се кора в центъра на тигана, като краищата и излизат навън.
Намазва се с масло, поръсва се с част натрошено сирене, настърган кашкавал и
ситно нарязан магданоз.
С единият край на висящата кора се покрива плънката.
Отгоре се намазва с разтопено масло, поръсва се със сирене, кашкавал и магданоз.
Обръща се следващият, свободен край на кората и процедурата се повтаря.
Следва третият край - постъпваме по същия начин.
С четвъртият край се завива оформената баница.
Отгоре се намазва с разтопено масло.
Котлонът се включва и баницата се пече около 5,6 минути.
След това с помощта на шпатула баницата се обръща от другата страна.
Горната част на баницата също се намазва с масло.
Може да си похапнете тази апетитна, топла баничка с домашно сладко или мед, с айрян или с боза. Изборът е ваш!
Добър апетит!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Чудесно изглежда :)
ОтговорИзтриване