неделя, 18 октомври 2020 г.

БАНИЦА НА ТИГАН С МАГДАНОЗ, СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ

Бърза и вкусна закуска за семейството !


  
ПРОДУКТИ:
за 1 бр.
  • кори за баница /одрински от кръглите с голям диаметър/ 1 бр.
  • сирене около 150 г
  • кашкавал 50 г
  • магданоз 1/2 връзка
  • масло по-малко от 1/4 пак. /125 г/
ПРИГОТВЯНЕ:

Тиганът се намазва с разтопено масло.
Сиренето се намачква с вилица, кашкавалът се настъргва на ренде.
Слага се кора в центъра на тигана, като краищата и излизат навън.
Намазва се с масло, поръсва се с част натрошено сирене, настърган кашкавал и 
ситно нарязан магданоз.
С единият край на висящата кора се покрива плънката.
Отгоре се намазва с разтопено масло, поръсва се със сирене, кашкавал и магданоз.
Обръща се следващият, свободен край на кората и процедурата се повтаря.
Следва третият край - постъпваме по същия начин.
С четвъртият край се завива оформената баница.
Отгоре се намазва с разтопено масло.
Котлонът се включва и баницата се пече около 5,6 минути.
След това с помощта на шпатула баницата се обръща от другата страна.
Горната част на баницата също се намазва с масло.
Може да си похапнете тази апетитна, топла баничка с домашно сладко или мед, с айрян или с боза. Изборът е ваш!

Добър апетит!







                                           Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                 за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

1 коментар: