неделя, 18 октомври 2020 г.

СУПА ТОПЧЕТА



Продукти:
За топчетата:

  • кайма от свинско месо 300 г
  • 2 с.л.ориз 
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
и още:
  • морков 1 бр.
  • фиде 1 топка 
  • кервиз клонче и корен( част)
  • лук 1 глава
  • зелена пиперка 1 бр.
  • магданоз клонче
  • чубрица 1 ч.л.
Застройка:

  • жълтък 1 бр.
  • кис.мляко 3,6% 1/2 кофичка
  • брашно 1 суп.л.

Приготвяне:

Омесете каймата и оформете топчета, после ги оваляйте в брашно и оставете настрана.

Нарежете лука, пиперката, моркова.

Задушете ги в мазнина и добавете гореща вода, кервиза, клончето магданоз.

Поръсете  със сол и щом омекнат зеленчуците /това става за 10-15 минути/, прибавете топчетата. и фидето. 

Щом фидето омекне махнете супата от котлона.

За застройката смесете брашно, кисело мляко и 4,5 суп.л.вода.

Към тях прибавете  разбитият жълтък. 

Загрейте сместта на котлона и бъркайте непрекъснато.

След като заври  отстранете  от котлона.

Сипвайте се по малко от застройката в тенджерата , "на тънка струя", при непрекъснато бъркане.

Поднесете супата с домашна туршия от чушки.
Добър апетит!




                                         Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                 за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар