Продукти:
За топчетата:
- кайма от свинско месо 300 г
- 2 с.л.ориз
- сол
- черен пипер
- чубрица
- морков 1 бр.
- фиде 1 топка
- кервиз клонче и корен( част)
- лук 1 глава
- зелена пиперка 1 бр.
- магданоз клонче
- чубрица 1 ч.л.
- жълтък 1 бр.
- кис.мляко 3,6% 1/2 кофичка
- брашно 1 суп.л.
Приготвяне:
Омесете каймата и оформете топчета, после ги оваляйте в брашно и оставете настрана.
Нарежете лука, пиперката, моркова.
Задушете ги в мазнина и добавете гореща вода, кервиза, клончето магданоз.
Поръсете със сол и щом омекнат зеленчуците /това става за 10-15 минути/, прибавете топчетата. и фидето.
Щом фидето омекне махнете супата от котлона.
За застройката смесете брашно, кисело мляко и 4,5 суп.л.вода.
Към тях прибавете разбитият жълтък.
Загрейте сместта на котлона и бъркайте непрекъснато.
След като заври отстранете от котлона.
Сипвайте се по малко от застройката в тенджерата , "на тънка струя", при непрекъснато бъркане.
Поднесете супата с домашна туршия от чушки.
Добър апетит!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар