ПРОДУКТИ:
количество по избор
- червени върхари
- вода
- сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Тъй като разполагах с повечко върхари, реших да опитам с тях да приготвя пиперена паста и да замразя във фризера една част, а другата да сложа в някое бурканче.
За целта върхарите се почистват от семе и дръжки и се нарязват на едро.
Слагат се в тенджера и се покриват с вода.
Така врат до омекване, пробва се.
Щом омекнат върхарите се изваждат с решетъчна лъжица и се отцеждат добре от водата.
Процедурата се повтаря до изчепване на пиперките.
Отцедените върхари се слагат по малко в блендер или чопър и се пасират на паста.
Минават се през едро сито за да паднат по едрите частици, след което се посоляват.
В пиперената паста може да се сложи лъжица зехтин за гланц, а може и да се пропусне.
Сипва в "гнезда" на форма за лед, след което се замразява във фризера.
Щом се оформят ледените кубчета, се съхраняват в кутия, във фризера и при нужда се ползват.
Има снимка при приготвянето на супа.
Останалата част от пиперената паста напълних в бурканчета, като заварих за капачката.
Същата пиперена паста се приготвя от турците, като я сушат на слънце в огромни тави с много сол.
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар