Необходими продукти:
- скумрия 2 бр.
- кисели краставички от туршия 3 бр. или мариновани
- бял боб от консерва 1 и 1/2 ч.ч.
- белени домати консерва 1 компотен буркан
- печени червени пиперки 2 бр.
- олио 2 суп.л.
- дафинов лист 2 бр.
- черен пипер
- червен пипер
- захар 1 ч.л.
Приготвяне:
Почистите скумрията, като премахнете вътрешностите , главата, черната ципа около корема, която нагарча , ако рибата се готви с нея.
Измийте добре рибата и разрежете на две, през костта.
Посолете и поръсете с черен пипер.
Оставете за 15-20 минути да си поеме солта.
Пасирайте доматите и пиперките, да станат на сок.
Овкусете с черен, червен пипер и захар.
Изсипете в намазнена тава.
Прибавене отцедения боб и нарязаните на едро краставички.
Сложете най-отгоре скумрията.
Полейте със струйка олио.
Добавете 2 листа дафинов лист.
Печете за час на 200 градуса.
забележка:
Сол не слагам в соса, тъй като краставичките са от туршия, а в консервата боб и домати има сол.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар