вторник, 20 октомври 2020 г.

СКУМРИЯ "РОПОТАМО"



Необходими продукти:

  • скумрия 2 бр.
  • кисели краставички от туршия 3 бр. или мариновани
  • бял боб от консерва 1 и 1/2 ч.ч. 
  • белени домати консерва 1 компотен буркан
  • печени червени пиперки 2 бр.
  • олио 2 суп.л.
  • дафинов лист 2 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • захар 1 ч.л.
Приготвяне:

Почистите скумрията, като премахнете вътрешностите , главата, черната ципа около корема, която нагарча , ако рибата се готви с нея.
Измийте добре рибата и разрежете на две, през костта.
Посолете и поръсете с черен пипер.
Оставете за 15-20 минути да си поеме солта.
Пасирайте доматите и пиперките, да станат на сок.
Овкусете с черен, червен пипер и захар.
Изсипете в намазнена тава.
Прибавене отцедения боб и нарязаните на едро краставички.
Сложете най-отгоре скумрията.
Полейте със струйка олио.
Добавете 2 листа дафинов лист.
Печете за час на 200 градуса.

забележка:
Сол не слагам в соса, тъй като краставичките са от туршия, а в консервата боб и домати има сол.

ДОБЪР АПЕТИТ!





Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                 за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар