неделя, 7 юни 2020 г.

ПИЛЕШКИ РУЛАДИНИ С ГЪБИ И ТОПЕНО СИРЕНЕ

Една идея за бързо ястие с пилешко месо.
Много вкусни и сочни пилешки руладини.

 ПРОДУКТИ:
за 2 броя руладини:

  • пилешки бутчета 2 бр.
  • гъби 10 бр.
  • топено сирене 100-150 г
  • лук 1 глава
  • чесън 1 глава
  • чери домати 5,6 бр.
  • масло 1/4 пакетче от 125 г
  • брашно 2 с.л.
  • морков 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • копър китка
  • мащерка
  • магданоз
  • вода 1/2 ч.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:

Обезкостете пилешките бутчета, премахнете кожата от тях.
Начукайте ги с чукче от двете страни. Сложете сол, черен пипер и оставете за 1, 2 часа, да си поемат подправките.
През това време почистете гъбите и ги бланширайте, оставете 2, 3 от тях пресни.
Нарежете топеното сирене на парченца.
Разпределете гъбите и топеното сирене върху пилешкото месо, поръсете с копър и завийте на руло. 
Захванете края с клечка за зъби. 
Загрейте мазнина в тиган, и сложете руладините, като предварително сте ги оваляли в брашно. 
Запечатайте ги в тигана, от всички страни. 
Извадете руладините и поставете в тава, заедно с нарязан морков, останалите гъби, чери домати, лук разрязан на четири и глава чесън. 
Сложете парченца масло, 1/2 ч.ч. с вода и печете около 40 минути, на 200 градуса.
Поднесете в чиния с печените зеленчуци и полейте със соса от тавата.
Поръсете с мащерка и украсете с магданоз.
Така приготвени, руладините стават много сочни и вкусни.

ДОБЪР АПЕТИТ!











Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.










Няма коментари:

Публикуване на коментар