Една идея за бързо ястие с пилешко месо.
Много вкусни и сочни пилешки руладини.
за 2 броя руладини:
- пилешки бутчета 2 бр.
- гъби 10 бр.
- топено сирене 100-150 г
- лук 1 глава
- чесън 1 глава
- чери домати 5,6 бр.
- масло 1/4 пакетче от 125 г
- брашно 2 с.л.
- морков 1 бр.
- сол
- черен пипер
- копър китка
- мащерка
- магданоз
- вода 1/2 ч.ч.
Обезкостете пилешките бутчета, премахнете кожата от тях.
Начукайте ги с чукче от двете страни. Сложете сол, черен пипер и оставете за 1, 2 часа, да си поемат подправките.
През това време почистете гъбите и ги бланширайте, оставете 2, 3 от тях пресни.
Нарежете топеното сирене на парченца.
Разпределете гъбите и топеното сирене върху пилешкото месо, поръсете с копър и завийте на руло.
Захванете края с клечка за зъби.
Загрейте мазнина в тиган, и сложете руладините, като предварително сте ги оваляли в брашно.
Запечатайте ги в тигана, от всички страни.
Извадете руладините и поставете в тава, заедно с нарязан морков, останалите гъби, чери домати, лук разрязан на четири и глава чесън.
Сложете парченца масло, 1/2 ч.ч. с вода и печете около 40 минути, на 200 градуса.
Поднесете в чиния с печените зеленчуци и полейте със соса от тавата.
Поръсете с мащерка и украсете с магданоз.
Така приготвени, руладините стават много сочни и вкусни.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар