сряда, 3 януари 2024 г.

СВИНСКИ КОТЛЕТИ С ГЪБИ, ЛУК И БИРА

Много сочни и вкусни, лесни за приготвяне
свински котлети с гъби, лук и бира.


ПРОДУКТИ:

свински котлети 6 бр
лук 2 глави
гъби буркан 300 г
олио
сол
черен пипер
щипка пушен пипер
сос от нар
лимонов сок
едрозърнеста горчица /с такава разполагах/
сладко кисел сос Лидл или кетчуп
бира 100 мл
гореща вода 200 мл

ПРИГОТВЯНЕ:

Котлетите се посоляват и оставят за 30 минути.
Горчицата , сосът от нар, лимоновия и сладко-киселият сос,
пиперът се смесват и с тази смес се
намазват котлетите.
Лукът се нарязва на шайби и се
поставя върху котлетите.
Оставят се да престоят за няколко часа в хладилник.
След това лукът се отстранява, а котлетите се
запечатват в мазнина на програма SAUTE,
 от двете страни и се изваждат.
Аз ползвам мултикукър Интант Пот Ултимейт.
В същата мазнина се слага лука за кратко, изважда се
при котлетите и се деглазира дъното на мултикукъра,
да не е останало нищо залепено.
Котлетите се нареждат, на 2 реда,
покриват се с щайби лук и гъби.
Прибавя се 100 мл бира и 200 мл гореща вода.
Стартира се програма под налягане 
PRESSURE COOK, за 15 минути,
с бързо освобождаване на налягането.
Тъй като остава повече течност,
се включва програма SAUTE и
се оставя няколко минути, да изври.
Накрая котлетите се запичат на програма
GRILL за 10 минути.

ДОБЪР АПЕТИТ!





Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар