Вкусни са и изчезват бързо от трапезата. Не отнемат много време!
ПРОДУКТИ:
- кайма 100 % свинско месо 300 г
- гъби 10 бр. по-големи
- кашкавал около 50 г
- яйце 1 бр. /разбива се и се слага само част, защото каймата е малко/
- пресен лук 2 стръка
- зелена пиперка 1/2
- червена пиперка 1/2
- пресни картофи 5 бр.
- стар лук 1 глава
- сол 1/2 ч.л.
- черен пипер 1/2 ч.л.
- кимион 1/2 ч.л.
- чубрица 1 ч.л.
- магданоз 1/3 връзка
- люспи лют пипер 1 ч.л.
- зехтин 3 с.л.
- розмарин
Гъбите се измиват и почистват.
Отделят се пънчетата за супа.
Каймата се омесва с подправките сол, черен, лют пипер, кимион, чубрица, яйце.
Добавят се нарязани пресен лук , зелена и червена пиперка, магданоз.
Оформят се топчета, с големина на шапките на гъбите.
Гъбите се посоляват, поръсват се с черен пипер и във всяка се слага по едно оформено топче от кайма.
Картофите се измиват и както са с кожата се нарязват на едро, заедно с лука.
Слагат се в тава, около напълнените гъби.
Поливат се със струйка зехтин,поръсват се с пресен розмарин и ястието се пече на 200 градуса, за 20 минути.
Вода не се слага.
След това тавата се изважда и върху пълнените гъби се настъргва кашкавал.
Запичат се още 10 минути.
При поднасяне се поръсват с магданоз и розмарин.
забележка: ястието се приготвя с пресни гъби, аз ползвах бланширани, от фризера.
ВКУСНО!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар