вторник, 9 юни 2020 г.

ПЪЛНЕНИ ГЪБИ С КАЙМА И КАШКАВАЛ

Вкусни са и изчезват бързо от трапезата. Не отнемат много време!


ПРОДУКТИ:

  • кайма 100 % свинско месо 300 г
  • гъби 10 бр. по-големи
  • кашкавал около 50 г
  • яйце 1 бр. /разбива се и се слага само част, защото каймата е малко/
  • пресен лук 2 стръка
  • зелена пиперка 1/2
  • червена пиперка 1/2
  • пресни картофи 5 бр.
  • стар лук 1 глава
  • сол 1/2 ч.л.
  • черен пипер 1/2 ч.л.
  • кимион 1/2 ч.л.
  • чубрица 1 ч.л.
  • магданоз 1/3 връзка
  • люспи лют пипер 1 ч.л.
  • зехтин 3 с.л.
  • розмарин
ПРИГОТВЯНЕ:

Гъбите се измиват и почистват. 
Отделят се пънчетата за супа.
Каймата се омесва с подправките сол, черен, лют пипер, кимион, чубрица, яйце. 
Добавят се нарязани пресен лук , зелена и червена пиперка, магданоз.
Оформят се топчета, с големина на шапките на гъбите.
Гъбите се посоляват, поръсват се с черен пипер и във всяка се слага по едно оформено топче от кайма.
Картофите се измиват и както са с кожата се нарязват на едро, заедно с лука. 
Слагат се в тава, около напълнените гъби. 
Поливат се със струйка зехтин,поръсват се с пресен розмарин и ястието се пече на 200 градуса, за 20 минути.
Вода не се слага. 
След това тавата се изважда и върху пълнените гъби се настъргва кашкавал. 
Запичат се още 10 минути.
При поднасяне се поръсват с магданоз и розмарин.
забележка: ястието се приготвя с пресни гъби, аз ползвах бланширани, от фризера.

ВКУСНО!








Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.










Няма коментари:

Публикуване на коментар