неделя, 7 юни 2020 г.

ЖЕЛИРАНО КИСЕЛО МЛЯКО С ЧЕРЕШИ


ПРОДУКТИ:
  • кисело мляко 4,5 % 400 г
  • пудра захар 4 суп.л.
  • ванилия
  • кокосови стърготини 2 суп.л.
  • череши 300 г 
  • млян шам фъстък
  • сладко от череши/без плода/ 4 ч.л.
  • вода 3 с.л.
  • желатин 1 пак.
ПРИГОТВЯНЕ:

Черешите се измиват и почистват от дръжки и костилки. Нарязват се на четвъртинки.
Киселото мляко и захарта се разбиват докато захарта се разтвори.
Желатинът се накисва във вода, заедно с ванилията до разтваряне.
Добавя се в киселото мляко и стърготините се и се разбива много добре.
Накрая се добавят нарязаните череши.
Сместа се изсипва в подходящи за целта чаши или купички, прибира се в хладилник за няколко часа, докато се желира.
Поднася се с пресни плодове и сос от сладко от череши, или друг вид. Може да се поръси с млян шам фъстък.
ДА ВИ Е СЛАДКО!






Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар