събота, 2 май 2020 г.

" ТАРАТОР "

Време е за таратор - студена супа, хем действа охлаждащо, хем ни зарежда с енергия.
Днес приготвих нещо средно между нашенски таратор, турски "джаджък" и гръцко "дзадзики" с незазредено кисело мляко, чесън, зехтин, копър, орехови ядки.
Със сигурност много вкусно и леко! Може да се хапне и с препечена филийка само!




ПРОДУКТИ:
  • кисело мляко с масленост 3,6%  400 г
  • зехтин 2 с. л.
  • копър 1/2 връзка
  • орехови ядки 1/3 ч. ч.
  • крастовица 2  бр.
  • сол 1 каф. л.
  • пресен чесън 1 стрък
ПРИГОТВЯНЕ:

Краставицата се нарязва на ситни кубчета. Чесънът без листната част се наситнява. Копърът и
ореховите ядки се нарязват на ситно. Киселото мляко се разбива с телена бъркалка. Към него се добавят краставица, чесън, копър, сол. Разбърква се и се разпределя в купи. В средата на купичките се поръсват орехови ядки и копър. Полива се със струйка зехтин. 

ВКУСНО!









Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.



Няма коментари:

Публикуване на коментар