Време е за таратор - студена супа, хем действа охлаждащо, хем ни зарежда с енергия.
Днес приготвих нещо средно между нашенски таратор, турски "джаджък" и гръцко "дзадзики" с незазредено кисело мляко, чесън, зехтин, копър, орехови ядки.
Със сигурност много вкусно и леко! Може да се хапне и с препечена филийка само!
ПРОДУКТИ:
- кисело мляко с масленост 3,6% 400 г
- зехтин 2 с. л.
- копър 1/2 връзка
- орехови ядки 1/3 ч. ч.
- крастовица 2 бр.
- сол 1 каф. л.
- пресен чесън 1 стрък
Краставицата се нарязва на ситни кубчета. Чесънът без листната част се наситнява. Копърът и
ореховите ядки се нарязват на ситно. Киселото мляко се разбива с телена бъркалка. Към него се добавят краставица, чесън, копър, сол. Разбърква се и се разпределя в купи. В средата на купичките се поръсват орехови ядки и копър. Полива се със струйка зехтин.
ВКУСНО!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар