неделя, 3 май 2020 г.

ДВУЦВЕТНА ПАНАКОТА С КИВИ

Желиран десерт в комбинация от сметана и плод. Вкусен и изключително нежен!




ПРОДУКТИ:
за млечната смес:
  • сладкарска сметана 200 мл
  • прясно мляко 200 мл
  • ванилия /ванилова захар/ 1 пак.
  • захар 1/2 ч.ч.
  • желатин 10 г
  • вода за накисване на желатина 1/3 ч.ч.
за плодовата смес:
  • киви 3 бр.
  • захар 2 с.л.
  • желатин 10 г
  • вода 100 мл
ПРИГОТВЯНЕ:

Желатинът се сипва в чаша, добавя се студена вода и се оставя да набъбне за 5-10 минути. В касерола се сипва сметана, прясно мляко, захар, ванилия и се кипва. Отстранява се от котлона. Добавя се накиснатия желатин и се бърка до разтварянето му. Приготвят се бурканчета или чаши, които се накланят, застопоряват се и в тях се разпределя сметановата смес. Оставят се да се охладят на стайна температура, след което се прибират в хладилника, да се стегнат за 4 часа. За плодовата смес се слага желатин да набъбне в чаша, с вода. 
Кивито се обелва и нарязва на парченца. Слага се в касерола, добавя се захар, вода и се оставя да поври, за 5-10 минути. След това се пасира и към него се прибавя набъбналия желатин. Разбърква се до разтвярянето му. Отстранява се от котлона да се охлади, след което се сипва в бурканчета /чашки/. Прибира се в хладилника, да се стегне за 4 часа, след което се  декорира с парченце киви.
забележка: пасираното киви може да се прецеди, но аз го оставих със семенцата, за да е по-красиво.
ДА ВИ Е СЛАДКО!

















Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.













Няма коментари:

Публикуване на коментар