Бърза и вкусна рецепта!
За закуска, обяд или вечеря!
Много нежен и вкусен шарен омлет.
Обезателно пригответе за семейството си.
ПРОДУКТИ:
# коприва 250 г
# яйца 2 бр.
# кашкавал 100 г
# прясно мляко 100 мл
# червена чушка 1 бр.
# зелен лук 2 стръка
# джоджен китка
# растителна мазнина 1 ч. л.
# сол 1/2 каф. л.
# черен пипер на вкус
# куркума 1/2 ч. л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Зеленият лук, чрвената чушка и джодженът се нарязват на ситно.
Копривата се измива и почиства.
Нарязва се и леко се минава през тигана.
Оставя се да се охлади.
Кашкавалът се настъргва на ситно ренде.
Яйцата се разбиват, заедно с прясното мляко, овкусяват
се със сол и черен пипер, куркума.
Смесват с копривата, зеления лук, джоджена, чушката и кашкавала и се разбъркват.
Ползва се тиган с незалепващо покритие.
Тиганът се загрява до средна степен.
Намазнява се съвсем леко и в него се изсипва сместа.
Слага се капак и след 5 минути, омлетът се обръща с помощта на чиния.
Омлетът се запича се още 5 минути от другата страна и се изважда.
Нярязва се на четири части.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар