петък, 8 май 2020 г.

ОМЛЕТ С КОПРИВА И ЧЕРВЕНА ЧУШКА


Бърза и вкусна рецепта!
За закуска, обяд или вечеря!
Много нежен и вкусен шарен омлет.
Обезателно пригответе за семейството си.


ПРОДУКТИ:

# коприва 250 г
 # яйца 2 бр.
# кашкавал 100 г
# прясно мляко 100 мл
# червена чушка 1 бр.
# зелен лук 2 стръка
# джоджен китка
# растителна мазнина 1 ч. л.
# сол 1/2 каф. л.
# черен пипер на вкус
# куркума 1/2  ч. л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Зеленият лук, чрвената чушка и джодженът се нарязват на ситно. 
Копривата се измива и почиства. 
Нарязва се и леко се минава през тигана. 
Оставя се да се охлади.
Кашкавалът се настъргва на ситно ренде.
Яйцата се разбиват, заедно с прясното мляко, овкусяват
 се със сол и черен пипер, куркума.
 Смесват с копривата, зеления лук, джоджена, чушката и кашкавала и се разбъркват.
Ползва се тиган с незалепващо покритие.
Тиганът се загрява до средна степен.
Намазнява се съвсем леко и в него се изсипва сместа.
Слага се капак и след 5 минути, омлетът се обръща с помощта на чиния.
Омлетът се запича се още 5 минути от другата страна и се изважда.
Нярязва се на четири части.

ДОБЪР АПЕТИТ!
























Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар