ПРОДУКТИ:
- агнешки колети 1,300 кг
- зелен лук 4 връзки
- зелен чесън 2 стръка
- джоджен 1 връзка
- сол
- черен пипер
- пушен червен пипер
- лют пипер
- растителна мазнина
- вода 2 ч.ч.
Агнешките котлети се измиват и подсушават с кухненска хартия. Всяко парче месо се наръсва добре със сол, пипер и се нарежда в тава. Оставя се да престои 12 часа, да си поеме ароматите. На другият ден лукът,чесъна, джодженът се нарязват и се сипват при месото, добавя се растителна мазнина, 2 ч.ч. вода. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага да се пече във фурната за 2 часа, на 200 градуса, докато започне да се къса на конци. След като се изпече, фолиото се отстранява и месото се запича отгоре до апетитна коричка.
Агнешките котлети се поднасят с подходяща гарнитура. Ние предпочитаме запечени картофки и зелена салата.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар