вторник, 5 май 2020 г.

Агнешки котлети със зелен лук


Печеното агнешко със зелен лук е сезонно ястие за пролетта. Традиционно ястие, задължително присъстващо на трапезата ни на Великден и Гергьовден.


ПРОДУКТИ:
  • агнешки колети 1,300 кг
  • зелен лук 4 връзки
  • зелен чесън 2 стръка
  • джоджен 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • лют пипер
  • растителна мазнина
  • вода 2 ч.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:
Агнешките котлети се измиват и подсушават с кухненска хартия. Всяко парче месо се наръсва добре със сол, пипер и се нарежда в тава. Оставя се да престои 12 часа, да си поеме ароматите. На другият ден лукът,чесъна, джодженът се нарязват и се сипват при месото, добавя се растителна мазнина, 2 ч.ч. вода. Тавата се покрива  с алуминиево фолио и се слага да се пече във фурната за 2 часа, на 200 градуса, докато започне да се къса на конци. След като се изпече, фолиото се отстранява и месото се запича отгоре до апетитна коричка. 
Агнешките котлети се поднасят с подходяща гарнитура. Ние предпочитаме  запечени картофки и зелена салата. 
ДОБЪР АПЕТИТ!







Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар