Пърженият свински дроб е много крехък и вкусен.
Поднесен в арабска питка върху зелена салата в комбинация с чеснова разядка, с мариновани чери домати.
Абсолютна вкусотия!
ПРОДУКТИ:
свински черен дроб 500 г
прясно мляко 1/2 ч.ч.брашно за овалване
сол
черен пипер
оцет 1/2 ч.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:
Дробът измива, почиства се от ципи и се нарязва на тънки парчета.
Изкисва се във вода и оцет, за час.
Така се премахва кръвта в него.
След това се измива и се прехвърля в купа, в която е добавено прясно мляко.
Там престоява около два часа.
Брашното се размесва със сол и черен пипер.
В дълбок тиган се загрява мазнина.
Дробът се овалват в брашно
и се пуска във врящата мазнина.
След няколко минути се обръща с дървена шпатулка от другата страна.
Пърженият дроб се поднася топъл, в арабска питка, върху зелена салата с чеснова разядка, с мариновани чери домати.
Така приготвен свинският дроб става много вкусен, сочен и направо се топи в устата.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар