петък, 8 май 2020 г.

СВИНСКИ ДРОБ В АРАБСКА ПИТКА

Пърженият свински дроб  е много крехък и вкусен. 
Поднесен в арабска питка върху зелена салата в комбинация с чеснова разядка, с мариновани чери домати. 
Абсолютна вкусотия! 


ПРОДУКТИ:

свински черен дроб 500 г
прясно мляко 1/2 ч.ч.
брашно за овалване
сол
черен пипер
оцет 1/2 ч.ч.

ПРИГОТВЯНЕ:

Дробът измива, почиства се от ципи и се нарязва на тънки парчета. 
Изкисва се във вода и оцет, за час. 
Така се премахва кръвта в него. 
След това се измива и се прехвърля в купа, в която е добавено прясно мляко. 
Там престоява около два часа.
 Брашното се размесва със сол и черен пипер.
  В дълбок тиган се загрява  мазнина. 
  Дробът се овалват в  брашно 
 и се пуска във врящата мазнина. 
След няколко минути се обръща с дървена шпатулка от другата страна.
 Пърженият  дроб се поднася  топъл, в арабска питка, върху зелена салата с чеснова разядка, с мариновани чери домати.
Така приготвен свинският дроб става много вкусен, сочен и направо се топи в устата.

ДОБЪР АПЕТИТ!










Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар