неделя, 3 май 2020 г.

ЧЕСНОВО ПЕСТО ИЛИ ЧЕСНОВА РАЗЯДКА

Идеалната добавка за сандвичи, ястия, салати !
Идеята е от руски сайт. 




ПРОДУКТИ:

  • пресен чесън 200 г
  • ситна сол 2 с. л.
  • зехтин / растителна мазнина / 5 с. л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Пресният чесън се измива и почиства добре. Нарязва се и се слага в блендер, да се пасира. Добавят се 2 супени лъжици сол, която служи като консервант и се  пасира. След това се добавя мазнината и отново се пасира до хомогенна смес. Пълни се в бурканчета. Като количество излизат 2 бр. от показаното на сснимката. Бурканчетата се затварят с капачки и се прибират в хладилника. Срокът за съхранение е  месец. Чесновото песто /разядка/ се ползва върху картофки, тиквички, сандвичи, месо и др. За по-дълъг срок на съхранение, могат да се напълнят формите за лед в хладилника, но трябва да са добре затворени, за да не се усеща миризмата на чесън в камерата. Така с едно кубче може да се овкуси всяко ястие. 
По този начин оползотворих домашния ни  пресен чесън. Доволни сме.










Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар