Идеалната добавка за сандвичи, ястия, салати !
Идеята е от руски сайт.
- пресен чесън 200 г
- ситна сол 2 с. л.
- зехтин / растителна мазнина / 5 с. л.
Пресният чесън се измива и почиства добре. Нарязва се и се слага в блендер, да се пасира. Добавят се 2 супени лъжици сол, която служи като консервант и се пасира. След това се добавя мазнината и отново се пасира до хомогенна смес. Пълни се в бурканчета. Като количество излизат 2 бр. от показаното на сснимката. Бурканчетата се затварят с капачки и се прибират в хладилника. Срокът за съхранение е месец. Чесновото песто /разядка/ се ползва върху картофки, тиквички, сандвичи, месо и др. За по-дълъг срок на съхранение, могат да се напълнят формите за лед в хладилника, но трябва да са добре затворени, за да не се усеща миризмата на чесън в камерата. Така с едно кубче може да се овкуси всяко ястие.
По този начин оползотворих домашния ни пресен чесън. Доволни сме.
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар