Бърза и вкусна рецепта. Става за обяд, и за вечеря.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- свинско месо 300 г
- пресен лук 1 връзка
- балсамов оцет 1 с.л.
- сол 1 ч.л.
- бял пипер 1/3 ч.л.
- растителна мазнина 3 с.л.
- лют пипер люспи 1/2 ч.л.
Свинското месо се нарязва на хапки. Лукът се нарязва на дребно. В голям тиган се сипва мазнината, добавя се свинското месо. Котлонът е на средна степен. Месото се задушава под капак, около 20 минути. Когато вземе да се къса, се овкусява със сол и бял пипер. Добавя се балсамов оцет, за балансиране на вкуса. Сипва се нарязания зелен лук и с него ястието се готви още 10-15 минути. Подправя се с лют пипер.
Поднася се топло, с подходяща салата.
Бързо, лесно и вкусно!
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар