сряда, 27 май 2020 г.

СВИНСКИ ХАПКИ С ПРЕСЕН ЛУК

Бърза и вкусна рецепта. Става за обяд, и за вечеря.


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
  • свинско месо 300 г
  • пресен лук 1 връзка
  • балсамов оцет 1 с.л.
  • сол 1 ч.л.
  • бял пипер 1/3 ч.л.
  • растителна мазнина 3 с.л.
  • лют пипер люспи 1/2 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВАНЕ:

Свинското месо се нарязва на хапки. Лукът се нарязва на дребно. В голям тиган се сипва мазнината, добавя се свинското месо. Котлонът е на средна степен. Месото  се задушава под капак, около 20 минути. Когато вземе да се къса, се овкусява със сол и бял пипер. Добавя се балсамов оцет, за балансиране на вкуса. Сипва се нарязания зелен лук и с него ястието се готви още 10-15 минути. Подправя се с лют пипер.
Поднася се топло, с подходяща салата.
Бързо, лесно и вкусно!

ДОБЪР АПЕТИТ!





Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар