сряда, 27 май 2020 г.

ЖЕЛИРАН КРЕМ С ЯГОДИ И БОРОВИНКИ

Лесен и изкусителен десерт за радост на семейството.




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
за 6 бр.

  • ягоди 1 и 1/2 ч.ч.
  • боровинки /замразени/ 1/2 ч.ч.
  • сладко от боровинки 1/2 ч.ч.
  • пудра захар 2 с.л.
  • сладкарска сметана 300 мл
  • желатин 10 г
  • бишкоти 1 пак.
  • прясно мляко 1 ч.ч.
  • ванилия
  • червена сладкарска боя /на върха на дървено шишче/
  • флакон с бита сметана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Ягодите се измиват, почистват  се от дръжки и се нарязват.
Част от тях се оставят настрана.
Останалите се смилат в блендер и прецеждат. 
В тях се накисва желатина и се изчаква да набъбне. Ако сместа ви се вижда гъста добавете 1 с.л. вода.
След това се слага на водна баня, докато се разтвори желатина. 
Оставя се да се охлади на стайна температура, за няколко минути.
Сметаната се разбива, заедно с пудрата захар и ванилия, на пухкава, гъста смес.
В нея се прибавя червена, сладкарска боя, на върха на дървено шишче и желатина и се разбърква с шпатула, до еднородна смес.
Чашките се приготвят. Желираният крем се сипва в пош и част от него се разстила на дъното на чашата, следват парченца бишкоти, набързо потопени в прясно мляко, парченца ягоди, отново крем, лъжичка сладко от боровинки.
Накрая се завършва с бита сметана и замразени боровинки. 
Слага се и листенце мента, за украса.
ДА ВИ Е СЛАДКО!




Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар