понеделник, 25 май 2020 г.

МУСАКА С ПИЛЕШКО И БЕШАМЕЛ

Невероятно вкусна мусака, лесно се приготвя.


ПРОДУКТИ:
  • пилешки филе 300 г
  • пресен лук 1/2 връзка
  • чесън 1 скилидка
  • тиквичка 1 бр.
  • гъби печурки 5,6 бр.
  • копър1/4 връзка
  • бял пипер 1/2 ч.л.
  • подправка за ориз 1 ч.л. /сол, кориандър, куркума, парченца морков, кимион, магданоз/
  • люспи домашен лют пипер 1/2 ч.л. по рецепта оттук: https://mytasted.blogspot.com/2020/05/blog-post_64.html?spref
  • растителна мазнина 3 с.л.
  • ориз 1 ч.ч.
  • вода 4 ч.ч.
за бешамела:
  • прясно мляко 500 мл
  • бешамел 1 пак.
  • настърган кашкавал 30 г
  • парченца масло 30 г
ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешкото месо се смила в блендер и се запържва. Добавят се нарязаните лук, тиквичка, печурки и пресован чесън. Овкусява се със сол, бял пипер и люспи лют пипер. Ври до изпаряване на водата от тиквичките и гъбите. Добавя се ориз, вода и подправка за ориз. Ястието се прехвърля в тава и се пече за 40 минути, на 200 градуса.
Пакетчето бешамел се сипва в купа, добавя се прясно мляко и се разбива с миксер, до сгъстяване на сместа. Бешамелът се сипва  върху изпечената мусака, заглажда се с шпатула. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал и парченца масло. 
Пече се 10 минути, на фурна с вентилатор, до златиста коричка.

ДОБЪР АПЕТИТ!










Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"



Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар