Невероятно вкусна мусака, лесно се приготвя.
ПРОДУКТИ:
- пилешки филе 300 г
- пресен лук 1/2 връзка
- чесън 1 скилидка
- тиквичка 1 бр.
- гъби печурки 5,6 бр.
- копър1/4 връзка
- бял пипер 1/2 ч.л.
- подправка за ориз 1 ч.л. /сол, кориандър, куркума, парченца морков, кимион, магданоз/
- люспи домашен лют пипер 1/2 ч.л. по рецепта оттук: https://mytasted.blogspot.com/2020/05/blog-post_64.html?spref
- растителна мазнина 3 с.л.
- ориз 1 ч.ч.
- вода 4 ч.ч.
- прясно мляко 500 мл
- бешамел 1 пак.
- настърган кашкавал 30 г
- парченца масло 30 г
Пилешкото месо се смила в блендер и се запържва. Добавят се нарязаните лук, тиквичка, печурки и пресован чесън. Овкусява се със сол, бял пипер и люспи лют пипер. Ври до изпаряване на водата от тиквичките и гъбите. Добавя се ориз, вода и подправка за ориз. Ястието се прехвърля в тава и се пече за 40 минути, на 200 градуса.
Пакетчето бешамел се сипва в купа, добавя се прясно мляко и се разбива с миксер, до сгъстяване на сместа. Бешамелът се сипва върху изпечената мусака, заглажда се с шпатула. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал и парченца масло.
Пече се 10 минути, на фурна с вентилатор, до златиста коричка.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар