Сушените червени чушки заемат съществено място в българската национална кухня.
Всяка българска домакиня знае рецепти със сушени чушки от своята баба и майка.
Стрити на прах или люспи чушките придават сладникав или пикантен вкус на ястията, оцветявайки ги с приятен червеникав цвят.
Нашите чушки са домашно производство.
След като се наберат чушките / вслучая, моите са чорбаджийски чушки, умерено люти/ се измиват, почистват, за да няма увредени части. Оставят се да подсъхнат на слънце. Нанизват се с дебела игла и конец, към началото на дръжката, на чушката. Чушките трябва да са на разстояние една от друга. Оставят да съхнат на проветриво място, закачени, докато станат с тъмночервен цвят и водното съдържание се е отделило от тях.
После се прибират в хартиени пликове и когато ви потрябват се смилат в блендер, а съдържанието се изсипва в сух стъклен буркан.
С така приготвения домашен, лют, червен пипер могат да се приготвят и овкусят безброй ястия и салати.
С него ще изпитате незабравими, вкусови, кулинарни удоволствия.
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар