събота, 25 април 2020 г.

ДЮНЕР - ПИЦА

Бързо и вкусно хапване! С остатъчни продукти от хладилника.
Хрупкаво и много апетитно!




ПРОДУКТИ:
  • лаваш или питки за дюнер 2 бр.
  • лютеница /с хорцето/ 2 с.л.
  • задушени печурки нарязани 1/2 ч.ч.
  • царевица 3 с.л.
  • шпеков салам 150 г /може друг/
  • кашкавал 100 г
  • чубрица щипка
  • струйка зехтин
ПРИГОТВЯНЕ:


 Арменския хляб /лаваш/ или арабска питка се намазва с лютеница. Колбасът се нарязва и нарежда върху лютеницата, както гъби, царевица или каквото е останало в хладилника. Настъргва се кашкавал, но не много. Поръсва се с чубрица или друга билка и се полива със струйка зехтин. Слага се върху хартия за печене и се пече на 200 градуса, за 10-15 минути, на фурна с вентилатор. Още топли се завиват на руло и се хапват се със зелена салатка.

ДОБЪР АПЕТИТ!










Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар