Бързо и вкусно хапване! С остатъчни продукти от хладилника.
Хрупкаво и много апетитно!
ПРОДУКТИ:
- лаваш или питки за дюнер 2 бр.
- лютеница /с хорцето/ 2 с.л.
- задушени печурки нарязани 1/2 ч.ч.
- царевица 3 с.л.
- шпеков салам 150 г /може друг/
- кашкавал 100 г
- чубрица щипка
- струйка зехтин
Арменския хляб /лаваш/ или арабска питка се намазва с лютеница. Колбасът се нарязва и нарежда върху лютеницата, както гъби, царевица или каквото е останало в хладилника. Настъргва се кашкавал, но не много. Поръсва се с чубрица или друга билка и се полива със струйка зехтин. Слага се върху хартия за печене и се пече на 200 градуса, за 10-15 минути, на фурна с вентилатор. Още топли се завиват на руло и се хапват се със зелена салатка.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар