Представям ви бързо предястие с червени чушки, защо не и лека вечеря, за заети хора.
Просто и перфектно !
ПРОДУКТИ:
- червени чушки 2 бр.
- качествена извара /от мандра/ или крема сирене 150 г
- краве сирене 100 г
- мариновани чери домати /домашни/ 2 с.л.
- копър 1 китка
- магданоз 1 китка
- пресен лук /стъбла/ 1 бр.
- пресен чесън 1 бр./само бялата част/
- самардала със сол 1 к.л.
- черен пипер 1/3 к.л.
- зехтин от маринованите домати 2 с.л.
Чушките се разполовяват, почистват се от семена и се оставят с дръжки. Запичат се във фурна, с вентилатор, на 200 градуса, за 10 минути. Сиренето се натрошава и се смесва с изварата. Прибавя се нарязан лук, чесън, магданоз, копър. Поръсва се със самардала и черен пипер. Добавят се мериновани доматчета и зехтин, обърква се добре. Щом се охладят чушките се напълват със сместта. Аранжират се с копър и магданоз.
ВКУСНО!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар