сряда, 22 април 2020 г.

АГНЕШКА ЯХНИЯ С КАРТОФИ

Днешното ми предложение е за вкусна и ароматна, апетитна, агнешка яхния с картофи. Ястието се приготвя лесно и заслужава да се опита.


ПРОДУКТИ:
  • агнешко месо 1 кг
  • картофи 700 г
  • пресен лук 2 стръка
  • стар лук 1 гл
  • доматено пюре 1 с.л.
  • джоджен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лют пипер
  • сол
  • растителна мазнина
  • сух чесън
  • риган
  • брашно 1 с.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Агнешкото месо се нарязва на порции. Лукът  и картофите се нарязват. В тенджера се загрява мазнина, в която се задушава лука. Прибавя се агнешкото. Разбърква се. Добавя се топла вода и ястието  се оставя да къкри на бавен огън, около 40 минути. След това се прибавят картофи, доматено пюре. Овкусява се със сол,черен и червен пипер, люто, риган, сух чесън, джоджен. Оставя се ва ври до омекване на картофите. Накрая се размива на кашичка 1 с.л брашно и се добавя в ястието, да се сгъсти. Изкарва се от котлона. Сервира се с листенца пресен джоджен и чесън.
ВКУСНО!




Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар