Днешното ми предложение е за вкусна и ароматна, апетитна, агнешка яхния с картофи. Ястието се приготвя лесно и заслужава да се опита.
ПРОДУКТИ:
- агнешко месо 1 кг
- картофи 700 г
- пресен лук 2 стръка
- стар лук 1 гл
- доматено пюре 1 с.л.
- джоджен
- черен пипер
- червен пипер
- лют пипер
- сол
- растителна мазнина
- сух чесън
- риган
- брашно 1 с.л.
Агнешкото месо се нарязва на порции. Лукът и картофите се нарязват. В тенджера се загрява мазнина, в която се задушава лука. Прибавя се агнешкото. Разбърква се. Добавя се топла вода и ястието се оставя да къкри на бавен огън, около 40 минути. След това се прибавят картофи, доматено пюре. Овкусява се със сол,черен и червен пипер, люто, риган, сух чесън, джоджен. Оставя се ва ври до омекване на картофите. Накрая се размива на кашичка 1 с.л брашно и се добавя в ястието, да се сгъсти. Изкарва се от котлона. Сервира се с листенца пресен джоджен и чесън.
ВКУСНО!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар