сряда, 22 април 2020 г.

ХРУПКАВИ ТИКВИЧКИ НА ФУРНА

Най-вкусните тиквички, които съм опитвала! 
Лесни за приготвяне! 
Хрупкава коричка! 
Невероятен вкус! 
Приготвени на фурна, какво по-хубаво?!




ПРОДУКТИ:
  • тиквички 1 кг
  • бяло брашно 1 ч.ч.
  • царевично брашно 1 ч.ч.
  • галета 2 с.л.
  • яйца 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • копър /за украса/
  • растителна мазнина
за млечния сос:
  • кисело мляко 250 г
  • копър 1 китка
  • чесън 2 скилидки
ПРИГОТВЯНЕ:

Царевичното брашно се разбърква с галетата. Яйцата се разбиват. Тиквичките се почистват и нарязват в желана форма. Моите тиквички бяха мънички и ги срязах на две, след това на средно тънки парчета. Посоляват се леко и поръсват с черен пипер. В бялото брашно се сипва малко сол. Тиквичките се овалват в бяло брашно, потапят се в яйце и накрая в царевично брашно. Нареждат се в тава, върху хартия за печене. Поливат се със струйка мазнина. Пекат се в загрята фурна с вентилатор, на 200 градуса, за 15-20 минути.
Поднасят се с млечен сос.
ВКУСНО!















Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.










Няма коментари:

Публикуване на коментар