Най-вкусните тиквички, които съм опитвала!
Лесни за приготвяне!
Хрупкава коричка!
Невероятен вкус!
Приготвени на фурна, какво по-хубаво?!
ПРОДУКТИ:
- тиквички 1 кг
- бяло брашно 1 ч.ч.
- царевично брашно 1 ч.ч.
- галета 2 с.л.
- яйца 2 бр.
- сол
- черен пипер
- копър /за украса/
- растителна мазнина
- кисело мляко 250 г
- копър 1 китка
- чесън 2 скилидки
Царевичното брашно се разбърква с галетата. Яйцата се разбиват. Тиквичките се почистват и нарязват в желана форма. Моите тиквички бяха мънички и ги срязах на две, след това на средно тънки парчета. Посоляват се леко и поръсват с черен пипер. В бялото брашно се сипва малко сол. Тиквичките се овалват в бяло брашно, потапят се в яйце и накрая в царевично брашно. Нареждат се в тава, върху хартия за печене. Поливат се със струйка мазнина. Пекат се в загрята фурна с вентилатор, на 200 градуса, за 15-20 минути.
Поднасят се с млечен сос.
ВКУСНО!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар