събота, 16 ноември 2019 г.

БАНИЦА НА ТИГАН С НАКЪСАНИ КОРИ






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

кори за баница кръгли с d 80-90 см 2 бр.
сирене 100 г
яйца 2 бр.
кисело мляко 1 ч.
прясно мляко 1 ч.
растителна мазнина 1/2 ч.
бакпулвер 1 каф.л.
/чашата е  90 мл/

ПРИГОТВЯНЕ:

Корите за баница се накъсват  на две купчинки.
 Сиренето се натрошава с вилица. 
Яйцата се разбиват в купа и към тях се добавят
 прясно мляко, кисело мляко, олио и бакпулвер.
Разбива се с тел. 
Корите от едната купчинка се слагат в 
яйчената смес да попият добре.
Тиганът се намазнява и мокрите
 късчета кори се подреждат в тигана.
Отгоре се наръсва със сирене.
След това корите от втората купчинка
 се слагат в сместта и щом се напоят добре
 се разполагат върху сиренето.
Ако е останала още от сместта се залива отгоре.
Баницата се пече на средна степен на котлона. 
Щом се изпече от едната страна се слага голяма
 чения и се обръща върху нея, след 
което се премества в тигана, за да
 се изпече от другата страна.
Премества се внимателно в чиния и 
с ножичка се нарязва на 6 парчета. 
Така приготвена баницата се приготвя много
 бързо, крехка е и вкусна.
Може да я консумирате с мед, айрян или боза.

ДА ВИ Е СЛАДКО!



























Може да посетите моята фейсбук страница
 "Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"

Снимките от този блог са обект на авторско право



Няма коментари:

Публикуване на коментар