НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
кори за баница кръгли с d 80-90 см 2 бр.
сирене 100 г
яйца 2 бр.
кисело мляко 1 ч.
прясно мляко 1 ч.
растителна мазнина 1/2 ч.
бакпулвер 1 каф.л.
/чашата е 90 мл/
ПРИГОТВЯНЕ:
Корите за баница се накъсват на две купчинки.
Сиренето се натрошава с вилица.
Яйцата се разбиват в купа и към тях се добавят
прясно мляко, кисело мляко, олио и бакпулвер.
Разбива се с тел.
Корите от едната купчинка се слагат в
яйчената смес да попият добре.
Тиганът се намазнява и мокрите
късчета кори се подреждат в тигана.
Отгоре се наръсва със сирене.
След това корите от втората купчинка
се слагат в сместта и щом се напоят добре
се разполагат върху сиренето.
Ако е останала още от сместта се залива отгоре.
Баницата се пече на средна степен на котлона.
Щом се изпече от едната страна се слага голяма
чения и се обръща върху нея, след
което се премества в тигана, за да
се изпече от другата страна.
Премества се внимателно в чиния и
с ножичка се нарязва на 6 парчета.
Така приготвена баницата се приготвя много
бързо, крехка е и вкусна.
Може да я консумирате с мед, айрян или боза.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Може да посетите моята фейсбук страница
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар