Много лесен за приготвяне. С мека и влажна текстура, стана ни любим.
ПРОДУКТИ:
- череши 1 купичка
- яйца 4 бр.
- захар 1 и 1/2 ч.ч.
- ванилова захар 1 пак.
- брашно 2 ч.ч.
- бакпулвер 1 пак.
- кисело мляко 1 ч.ч.
- олио 1/2 ч.ч.
- пудра захар за поръсване
Измийте черешите. Почистете от дръжки. За костилките ползвам уред, които свърши добра работа и за минутки.Оваляйте черешите оваляйте в смес брашно и малко захар, за да не падат на дъното на тавата.
Разбийте яйцата, добавете захар, /дотук ползвам миксер/ бакпулвер, ванилова захар, олио, кисело мляко и накрая пресятото брашно. Разбъркайте с лъжица. Намажете тавичката с олио, посипете с малко брашно, за да не залепне кекса. Изсипете кексовата смес. Подредете върху тестото черешите. Включете фурната на 180 градуса и печете за 40 минути, на фурна с вентилатор. Когато сладкиша се изпече, охладете добре и го поръсете с пудра захар.Получава се прекрасен кекс, с мека и влажна текстура, точно както у дома го харесваме.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар