сряда, 26 юни 2019 г.

ЛЕСЕН КЕКС С ЧЕРЕШИ

Много лесен за приготвяне. С мека и влажна текстура, стана ни любим.




ПРОДУКТИ:
  • череши 1 купичка
  • яйца 4 бр.
  • захар 1 и 1/2 ч.ч.
  • ванилова захар 1 пак.
  • брашно 2 ч.ч.
  • бакпулвер 1 пак.
  • кисело мляко 1 ч.ч.
  • олио 1/2 ч.ч.
  • пудра захар за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:


Измийте черешите. Почистете от дръжки. За костилките ползвам уред, които свърши добра работа и за минутки.Оваляйте черешите оваляйте в смес брашно и малко захар, за да не падат на дъното на тавата.
Разбийте яйцата, добавете захар, /дотук ползвам миксер/  бакпулвер, ванилова захар, олио, кисело мляко и накрая пресятото брашно. Разбъркайте с лъжица. Намажете тавичката с олио, посипете с малко брашно, за да не залепне кекса. Изсипете кексовата смес.  Подредете върху тестото черешите. Включете фурната на 180 градуса и печете за 40 минути, на фурна с вентилатор. Когато сладкиша се изпече, охладете добре и го поръсете с пудра захар.
Получава се прекрасен кекс, с мека и влажна текстура, точно както у дома го харесваме.

ДА ВИ Е СЛАДКО!
















Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар