сряда, 20 ноември 2019 г.

КУРКУДЕНА ЧОРБА


Наричат я КУРКУДЕНА ЧОРБА.
Името на тази чорба  произлиза от "куркуда", означаващо зелев сок, за тези които не знаят.
Да си призная четейки, името ме впечатли и се порових за рецепти. Има много и различни рецепти за приготвянето и. Реших да я приготвя за семейството си по този начин. 


ПРОДУКТИ:
свинско месо с кокал 600 г
ориз 1/2 каф.ч.
зелева чорба 1 л
кисело зеле 2,3 суп.л.нарязани на ситно
бульон от свинско месо
морков 1 бр.
лук 1 глава
праз 1/2 стрък
сол/при необходимост,зависи от зелевата чорба/
черен пипер на зърна
червен пипер
дафинов лист
суха люта чушка
растителна мазнина

за застройката:

жълтъци 2 бр.
кисело мляко 1/2 кофичка

ПРИГОТВЯНЕ:

Свинското месо се измива, изпенва се и се сварява. 
Обезкостява се и бульонът се прецежда. 
Лукът и празът се нарязват на ситно,
 морковът се настъргва и се 
запържват в растителна мазнина.
 Прибавя се месото, червен пипер, зелева чорба, 
прецедения бульон, нарязаното 
на ситно кисело зеле.
Овкусява се с черен пипер, дафинов лист, 
сол,ако е небходимо/зависи от солеността на зелевата чорба/. 
Чорбата се слага да ври до омекване на лука. 
След това се добавя измития ориз 
и след като се свари се изважда от огъня. 
Прави се застройка с два жълтъка и
 половин кофичка кисело мляко.
 Лютата чушка се препича и се начупва при поднасяне на супата.
Може да си препечете и хляб.

ДОБЪР АПЕТИТ!






Може да посетите моята фейсбук страница
 "Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"

Снимките от този блог са обект на авторско право

Няма коментари:

Публикуване на коментар