Наричат я КУРКУДЕНА ЧОРБА.
Името на тази чорба произлиза от "куркуда", означаващо зелев сок, за тези които не знаят.
Да си призная четейки, името ме впечатли и се порових за рецепти. Има много и различни рецепти за приготвянето и. Реших да я приготвя за семейството си по този начин.
ПРОДУКТИ:
свинско месо с кокал 600 г
ориз 1/2 каф.ч.
зелева чорба 1 л
кисело зеле 2,3 суп.л.нарязани на ситно
бульон от свинско месо
морков 1 бр.
лук 1 глава
праз 1/2 стрък
сол/при необходимост,зависи от зелевата чорба/
черен пипер на зърна
червен пипер
дафинов лист
суха люта чушка
растителна мазнина
за застройката:
жълтъци 2 бр.
кисело мляко 1/2 кофичка
ПРИГОТВЯНЕ:
Свинското месо се измива, изпенва се и се сварява.
Обезкостява се и бульонът се прецежда.
Лукът и празът се нарязват на ситно,
морковът се настъргва и се
запържват в растителна мазнина.
Прибавя се месото, червен пипер, зелева чорба,
прецедения бульон, нарязаното
на ситно кисело зеле.
Овкусява се с черен пипер, дафинов лист,
сол,ако е небходимо/зависи от солеността на зелевата чорба/.
Чорбата се слага да ври до омекване на лука.
След това се добавя измития ориз
и след като се свари се изважда от огъня.
Прави се застройка с два жълтъка и
половин кофичка кисело мляко.
Лютата чушка се препича и се начупва при поднасяне на супата.
Може да си препечете и хляб.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар