събота, 23 ноември 2019 г.

БАНИЧКИ С ТИКВА




ПРОДУКТИ:

настъргана тиква цигулка 4 ч.ч.
кори за баница кръгли 3 бр. големи
растителна мазнина 2 суп.л.
масло 125 г
стафиди 1/2 каф.ч.
орехови ядки 1 каф.ч. 
кишу 1 каф.ч.
захар 1 и 1/2 каф.ч.
пръчка канела настъргана
пудра захар за поръсване 

ПРИГОТВЯНЕ:

Добре,че имам електрическо ренде. 
С него рендосването на тиква е песен. 
Ядките се смилат в чопър.
Настърганата тиква се задушава в 2 супени лъжици
 растителна мазнина, като към нея се прибавят стафидите.
След това тиквата се охлажда.
Корите се нарязват на четири части.
Маслото се разтопява на микровълнова фурна. 
С четка се топва в маслото и се маже всяка кора.
 Върху  кората се поръсва тиква, канела,1 ч.л.захар и ядки.
Завива се и се нарежда върху хартия за печене, в тава.
По същия начин се процедира и с останалите кори.
Баничките се намазват с останалото масло
 и се пекат на 200 градуса, за 30 минути.
Поръсват се с пудра захар.

ДА ВИ Е СЛАДКО:










Може да посетите моята фейсбук страница
 "Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"

Снимките от този блог са обект на авторско право





Няма коментари:

Публикуване на коментар