Комбинирах пилешко месо и дробчета.
Супата стана разкошна, много вкусна и се хареса на всички у дома.
ПРОДУКТИ:
- пилешки дробчета 400 г
- пилешки филе 200 г
- фиде 2 суп.л.
- 2 кубчета замразени зелени чушки и моркови,които приготвих за зимата:https://mytasted.blogspot.com/2019/09/blog-post_22.html?spref
- пилешки бульон сух домашен 1 ч.л. препълнена:https://mytasted.blogspot.com/2019/08/blog-post_17.html?fbclid=
- червена чушка 1 бр.
- лук 1 глава
- сол
- растителна мазнина
- мащерка
- чубрица
- черен пипер
- червен пипер
- жълтъци 2 бр.
- кисело мляко 1/3 кофичка
ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешките дробчета се нарязват на ситно и се прехвърлат в тенджера.
Задушават се.
Слага се червен пипер. Лукът и чушката се нарязват и добавят.
Следват замразените кубчета със зелени чушки и моркови,
сухият бульон и гореща вода.
Супата ври до омекване на зеленчуците.
Овкусява се със сол, черен пипер и мащерка.
Прибавя се фидето и супата се оставя на слаб котлон, да ври.
Добавя се чубрица.
Прави се застройка с жълтъци и кисело мляко.
ДОБЪР АПЕТИТ:
Може да посетите моята фейсбук страница
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право
Няма коментари:
Публикуване на коментар