сряда, 6 ноември 2019 г.

БЯЛ АМУР ПЛАКИЯ

 ВКУСНА ПЛАКИЯ ОТ ФИЛЕ АМУР както се казва "да си оближеш пръстите" !


ПРОДУКТИ:

филе от бял амур 700 г
лук 2 глави
домати консерва 700 г
пресен домат
чесън 2 скилидки пресовани
кервиз
магданоз
дафинов лист
босилек
черен пипер на зърна и млян
сол
захар 1 ч.л.
лимон

ПРИГОТВЯНЕ:

Измиваме и нарязваме рибните филета на парчета.
Поставяме ги в солен разтвор, за да се осолят за половин час.
 Подсушаваме с кухненска хартия и поръсваме с черен пипер,
 изцеждаме лимон върху тях. 
Оставяме още малко да се овкусят. 
Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът се пресова, запържва се в тиган, 
заедно с лъжичка захар и се изважда. 
В същата мазнина слагаме доматите да поизврат и всички подправки.
 След това добавяме и изпържения лук. 
На дъното на тавичка изсипваме  изврелите домати,
 нареждаме рибните филета отгоре, 
поставяме парчета лимон между тях, също резени от пресен домат, 
магданоз. Слагаме да се пече в студена фурна,
заради глинената тавичка, която ползваме,
 за 30 минути, на 200 градуса. 
След като ястието е готово, поръсваме с магданоз.
 Вкусно е както топло, така и студено.

ДОБЪР АПЕТИТ!









Може да посетите моята фейсбук страница
 "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"

Снимките от този блог са обект на авторско право.



1 коментар:

  1. Много апетитно ястие! Да си жива и здрава и все така да ни предлагаш интересни и вкусни рецепти!

    ОтговорИзтриване