ВКУСНА ПЛАКИЯ ОТ ФИЛЕ АМУР както се казва "да си оближеш пръстите" !
ПРОДУКТИ:
филе от бял амур 700 г
лук 2 глави
домати консерва 700 г
пресен домат
чесън 2 скилидки пресовани
кервиз
магданоз
дафинов лист
босилек
черен пипер на зърна и млян
сол
захар 1 ч.л.
лимон
ПРИГОТВЯНЕ:
Измиваме и нарязваме рибните филета на парчета.
Поставяме ги в солен разтвор, за да се осолят за половин час.
Подсушаваме с кухненска хартия и поръсваме с черен пипер,
изцеждаме лимон върху тях.
Оставяме още малко да се овкусят.
Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът се пресова, запържва се в тиган,
заедно с лъжичка захар и се изважда.
В същата мазнина слагаме доматите да поизврат и всички подправки.
След това добавяме и изпържения лук.
На дъното на тавичка изсипваме изврелите домати,
нареждаме рибните филета отгоре,
поставяме парчета лимон между тях, също резени от пресен домат,
магданоз. Слагаме да се пече в студена фурна,
заради глинената тавичка, която ползваме,
за 30 минути, на 200 градуса.
След като ястието е готово, поръсваме с магданоз.
Вкусно е както топло, така и студено.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница
"Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Много апетитно ястие! Да си жива и здрава и все така да ни предлагаш интересни и вкусни рецепти!
ОтговорИзтриване