ПРОДУКТИ:
калмари шайби 300 г
яйца 2 бр.
газирана вода
брашно 150 г
сол
зелен лук перца за украса
лимон /аз нямах за съжаление/
растителна мазнина за пържене
ПРИГОТВЯНЕ:
Размразете калмарите, измийте и подсушете с кухненска хартия.
Разделете белтъци от жълтъци.
При белтъците добавете щипка сол и разбийте на сняг, с миксер.
Оставете настрана.
При жълтъците прибавете брашно, сол, малко газирана вода
/слагам я на момента, по преценка / или бира, като сместа
трябва да е по-гъста от боза.
Смесете белтъци и сместа от жълтъци, разбъркайте с шпатула.
Потопете шайбите калмари в сместа и слагайте
една по една в горещата мазнина.
За пърженето ползвам дълбок тиган, като мазнината трябва да е доста.
Калмарите се пържат се бързо, на най-високата степен на котлона.
Действа се бързо.😊
Така приготвени калмарите станаха сочни, крехки, вкусни.
Опитайте и вие.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница
"Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар