ПРОДУКТИ:
брашно микс ръжено-пшенично 500 г
мая 1/2 кубче
растителна мазнина 2 с.л.
сол 1 ч.л.
захар 1 ч.л.
топла вода 300 мл
ПРИГОТВЯНЕ:
Затоплете водата и разтворете маята в нея.
Прехвърлете в голяма купа и добавете
сол, захар, растителна мазнина.
Разбъркайте добре и започнете да сипвате
брашното през сито, чашка по чашка.
Започнете да месите докато не получите
меко и лепнещо тесто.
Набрашнете плота и изсипете тестото.
Месете, докато получите меко тесто,
което не лепне повече.
Прехвърлете тестото в омазнена купа и
се покрийте с кърпа.
Оставете тестото да удвои обема си.
Щом тестото втаса оформете хляб в желана форма.
Наръсете с царевично брашно и направете разрези.
Прехвърлете в глинена тавичка
и оставете да втаса отново.
Хлябът се пече на 220 градуса в началото,
след което фурната се намаля на 200 градуса.
По време на печенето се поставя купа
с вода във фурната.
По този начин хлябът остава с мека
коричка и не пресъхва.
Ухае чудесно, а и е много вкусен.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Красив хляб! И вкусно е, със сигурност, щом е домашно приготвен!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Дани!
Изтриване